Apple, Steam’i reddetti!

Steam Link

Apple, Steam oyunlarını iPhone ve iPad’de oynamaya yarıyan Steam Link uygulamasını reddetti. Peki, Steam Link uygulaması neden App Store’a kabul edilmedi?

PC oyuncularının gözde platformu Steam, geçtiğimiz günlerde Steam oyunlarını Stream yaparak iPhone, iPad ve Android telefonlarda oynamanızı sağlayan Steam Link uygulamasını duyurmuştu. Android’de test aşamasında olan bu uygulama, dün App Store‘a yüklenmek istedi. Ancak Apple, Steam’i sürpriz bir şekilde reddetti.

Steam Link reddedildi!

Valve’ın resmi olarak yayınlamak istediği Steam Link uygulaması, onaylanması için Apple’ın beğenisine geçtiğimiz günlerde sunulmuş. Ancak Apple, bu uygulamayı kendi kurallarına uygun olmadığı için reddettmiş.

Apple, Steam Link’i uygulama yönergeleriyle iş anlaşmazlıklarını gerekçe göstererek App Store’a kabul etmemiş. Valve ekibi uygulamanın sadece LAN tabanlı uzak masaüstü gibi işlem yaptığını söylese de, Apple güvenlik için uygulamayı App Store’da yayınlamak istememiş.

Güvenlik işin içine girdiğinde Apple’ın ne kadar hassas davrandığını çok iyi biliyoruz. Uzak masaüstü gibi işlem yaptığı söylense de, Apple bu uygulamayı maalesef ki App Store’da ilerleyen günlerde de yayınlamayabilir.

Steam oyunları Android’e geldi

Şimdilik Valve ile Apple arasında gerginlikte her iki taraftan da bir adım atılmadı. Ancak bu noktada Steam‘in yapabileceği maalesef ki bir şey bulunmuyor. Apple’ın, LAN tabanlı Stream özelliğine izin vermemesi çok ilginç.

Steam Link

App Store’da buna benzer yüzlerce uygulama yer alırken, Valve’ın uygulanmaması soru işaretlerine neden oluyor. Acaba Apple, Steam oyunlarının iPhone‘a gelmesinin, App Store’daki oyunların satın alınma oranını düşürmesinden mi korkuyor?