Apple headset, VR antrenmanların ve spor içerecek

Apple beklenen haberi duyurdu!

Apple headset uzun süredir merakla bekleniyor ve daha fazla rapor da gelmeye başladı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple yaklaşmakta olan karma gerçeklik kulaklığı için çok çeşitli uygulamalar ve hizmetler hazırlıyor. Şirket, ilk VR / AR kulaklığını Haziran ayında Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansında duyurma planlarıyla ilerliyor. Apple karma gerçeklik kulaklığının (“Reality One” veya “Reality Pro” olarak adlandırıldığı söyleniyor), iddiaya göre sanal ve artırılmış gerçeklik arasında geçiş yapılabilecek. Ağırlıklı olarak oyun, fitness, spor ve işbirliği araçlarına odaklanılacak. Cihazı satın alan müşteriler, geliştiricilerin yaptığı “hafif değişikliklerle” kulaklığın 3D arayüzündeki “milyonlarca” mevcut uygulamayı kullanabilecek. Ek olarak, şirketin uygulamaları yeni ürün için optimize etmek için aylardır “az sayıda geliştirici” ile çalıştığı bildiriliyor. Cihazın lansmanından aylar önce duyurulması, diğer geliştiricilere yeni uygulamalar oluşturmaları veya mevcut uygulamaları fütüristik arayüzüne uyarlamaları için zaman tanıyacak.

Apple headset, VR antrenmanların ve spor içerecek

Ürünün ayrıntılarının çoğu daha önce sızdırılmış olsa da, yeni bir rapordaki ayrıntı, Apple Fitness+ antrenmanlarını VR’de çalıştırabilme yeteneği. Ek olarak, şirketin Major League Soccer ve Major League Baseball yayın haklarından yararlanarak sürükleyici spor izlemeyi destekleyeceği iddia ediliyor. Aynı şekilde Apple TV uygulaması, videoları çöl veya gökyüzü gibi sanal ortamlarda izlemenizi sağlayacak.

Rapor, kulaklığın Meta Quest Pro’ya benzer bir üretkenlik odağına sahip olacağını söylüyor. Gurman, “Platform, Pages kelime işlemcisini, Numbers hesap tablosunu ve Keynote slayt grubu uygulamalarının yanı sıra video ve müzik prodüksiyonu için iMovie ve GarageBand’i destekleyecek” diye yazıyor.

Google’ın katlanabilir ekranlı telefonu Pixel Fold’un fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu