Google Android mağazası için yoğun mesai harcıyor

Google Play Store nedeniyle davayla karşı karşıya

Amerikalı teknoloji devi Google, Android mağazasını temizlemeye devam ediyor. Ancak durum pek de iç açıcı görünmüyor.

Google Android mağazası için yoğun mesai harcıyor. Google Play Store’dan kaldırılan 36 kötü niyetli Android uygulaması, kullanıcının rızası olmadan zararlı işlemler gerçekleştirme yeteneğine sahipti. McAfee tarafından keşfedilen bu uygulamaların altında yatan yazılım kütüphanesi Goldoson, kullanıcının telefonundan uygulama listeleri, Wi-Fi ve Bluetooth cihaz bilgileri ve GPS konumları gibi bilgileri toplayabilme özelliğine sahipti. Bunun yanı sıra, bu kütüphane, kullanıcının bilgisi olmadan arka planda reklamlara tıklayarak reklam dolandırıcılığı da yapabilirdi.

Google, Play Store'da bazı uygulamaları yasaklıyor

McAfee, bu zararlı kütüphaneyi içeren 60’tan fazla uygulama keşfetti ve bu uygulamalar Google Play Store’da yalnızca 100 milyondan fazla indirilmişti. Bu keşfi takiben, Google harekete geçti ve 36 uygulamayı Play Store’dan kaldırdı, kalan uygulamalar ise geliştiricileri tarafından güncellendi.

Google Play Store web sitesi yeniden tasarlanıyor

Google Android mağazası için yoğun mesai harcıyor

Kullanıcılar, Android telefon kullanıcılarına yönelik bir tehdit olarak tanımlanan uygulamaları güncellemeleri veya kaldırmaları konusunda uyarılmaktadır. Ayrıca, kullanıcılar Play Store veya herhangi bir üçüncü taraf hizmetinden herhangi bir uygulama indirmeden önce önlem almalıdır. Geliştiricinin adını, indirme sayısını, yorumlar bölümünü, kaç bilinen uygulamanın geliştirildiğini ve uygulamanın önizleme bölümünü kontrol etmek, resimlerin gerçek ve sahte olmadığından emin olmak için önerilmektedir.

Google, Play Store'da bazı uygulamaları yasaklıyor

Bu olay, hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için piyasaya kötü niyetli uygulamaların girmesini önlemek için dikkatli ve proaktif olmaları gerektiği konusunda bir hatırlatma görevi görmektedir. Bu nedenle, kullanıcılar, telefonlarını en son güvenlik yamalarıyla güncellemeye ve anti-malware yazılımı kullanmaya teşvik edilmektedir. Geliştiriciler ise güvenli kodlama uygulamalarını kullanmak, uygulamalarını zafiyetler için taratmak ve yayınlamadan önce uygulamalarını detaylı bir şekilde test etmek gibi en iyi uygulamaları takip etmeye teşvik edilmektedir. Google Android mağazası için yoğun mesai harcıyor.

Yeni tuşla birlikte iPhone’u kapatmak ve yeniden başlatmaya zorlamak değişiyor