Apple, Premier Lig’in yayıncısı olabilir

Premier Lig

Apple, İngiltere futbol ligi Premier Lig’in yayın haklarını satın almak için kayda değer bir teklif vermeye hazırlanıyor.

Amerikalı teknoloji devi Apple daha çok iPhone ve iPad gibi cihazlarıyla gündeme geliyor olsa da son dönemde farklı alanlarda da etkinliğini arttırıyor. Apple TV+ adlı dijital platformuyla eğlence dünyasına dev bir adım atan şirket, bugün film ve dizileriyle Hollywood’un önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Ancak şirketin eğlence dünyasındaki varlığı bununla sınırlı kalmıyor. Dijital platformunu büyütmek için farklı alanlara yatırım yapmaya devam eden Apple, son dönemde spor yayıncılığına da girmeye başladı.

Halihazırda Amerikan Beyzbol Ligi (MLB)’in yayıncısı olan Apple, bu yıldan itibaren Amerikan futbol ligi MLS’in maçlarını da yayınlamaya başlayacak. Ancak Apple’ın futbol dünyasındaki tek yatırımı MLS ligi olmayacak gibi duruyor.

Apple ve Facebook

Hatırlarsanız Apple’ın Hollanda futbol ligi Eredivisie’nin haklarını almaya hazırlandığı haberini kısa süre önce sizinle paylaşmıştık. Şirket henüz bu yönde somut bir adım atmadan, bu kez da başka bir lig için benzer bir iddia gündeme geldi. Gelen son haberlere göre Apple, İngiltere futbol ligi Premier Lig’in yayın haklarını almak için kayda değer bir teklif sunmaya hazırlanıyor.

Son yıllarda popülerliği hızla artan Premier Lig, bugün dünyanın en çok izlenen ligi haline gelmiş durumda. Üstelik diğer ligler arasındaki farkı da her geçen gün biraz daha açıyor. Hatta bu ligin zamanla futbolun NBA’i haline gelip diğer tüm ligleri gölgede bırakabileceği bile konuşuluyor. Bu yüzden Apple’ın bu ligin yayın haklarını almak istemesi şirket için çok önemli bir adım olabilir.

Avatar The Way of Water, 2 milyar dolara doğru gidiyor