Samsung Galaxy C55 Resmi Olarak Tanıtıldı

Samsung Galaxy C55

Samsung, Galaxy C serisini yıllar sonra yeniden canlandırdı. Merakla beklenen Samsung Galaxy C55, bugün Çin’de resmi olarak tanıtıldı.

Sadece en üst segmentte değil, orta segment ve giriş seviyesinde de varlık göstererek akıllı telefon pazarında zirveyi alan Samsung, son dönemde orta segmenti daha çok Galaxy A serisine ayırmıştı. Bir dönem her yıl yenilenen Galaxy C serisi ise yıllardır yenilenmiyordu. Ancak bu durum bugün değişti. Galaxy C serisinin yıllar sonra gelen yeni modeli Samsung Galaxy C55, bugün Çin’de düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı.

Samsung Galaxy C55, Qualcomm’un Snapdragon 7 Gen 1 yonga setini kullanıyor. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı ise 256 GB.

Samsung Galaxy C55

Samsung Galaxy C55, 6.7 inçlik OLED bir ekrana sahip. Bu ekranın FHD+ çözünürlükte olacağı söyleniyor. Telefonun bataryası ise 5000 mAh. Bu bataryada 44 W hızlı şarj özelliği bulunuyor.

Üçlü arka kamerayla gelen Galaxy C55’nin ana lensi 50 megapiksel. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens ile 2 megapiksel makro kamera eşlik ediyor. Telefonun Selfie kamerası ise 13 megapiksel.

Samsung Galaxy C55 2 1

Bu özelliklerden de anlayacağınız üzere Galaxy C55, orta segmentin alt sınırına yakın duruyor. Görünen o ki Galaxy A serisi orta segmentin daha üst basamaklarına konumlandırılırken, Galaxy C serisi biraz daha arkadan takip edecek. Nitekim Galaxy C55, 275 dolar fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Telefon şimdilik sadece Çin’de satışa çıktı. Diğer pazarlara gelip gelmeyeceği şimdilik belirsizliğini koruyor.

Fallout 2. Sezon Çekilecek Mi Belli Oldu