Apple, eski çalışanı ile arasını düzeltti

Apple çalışanı hapis cezası aldı

Apple son dönemlerde eski çalışanları ile sürekli sorun yaşıyor. Mahkemeye taşınan bir olay şimdi düzeltildi. İşte tüm detaylar.

Apple, üç yılı aşkın bir süredir devam eden davalardan sonra, şirketin çalışanlarını kaçak avlamakla suçladığı eski çip yöneticisi Gerard Williams III’e karşı açtığı davayı sessizce geri çekti. Williams, mobil cihazlar için ilk 64 bit işlemci olan A7 de dahil olmak üzere şirketin en önemli yongalarından bazılarının geliştirilmesine öncülük ederek Apple için yaklaşık on yıl çalıştı. Williams, 2019’da Apple’dan ayrılarak daha sonra 2021’de Qualcomm tarafından satın alınan bir çip tasarım firması olan Nuvia’yı kurdu.  Davalar neticesinde Williams, şirketin iddialarına itiraz etti ve şirketi onun metin mesajlarını gözetlemekle suçladı.

Apple, eski çalışanı ile arasını düzeltti

Bloomberg tarafından bildirildiği üzere Apple, bu hafta başlarında Williams’a karşı açılan davanın reddi için talepte bulundu. Belge, şirketin davayı düşürme nedenini belirtmiyor. Bununla birlikte, şirketin bunu “davayı önyargı ile” açtığını iddia ediyorlar, yani aynı iddiayı Williams’a karşı tekrar açamazlar. Ayrıca iki tarafın bir anlaşmaya vardığı da gösteriliyor.

28 Mart’ta Yargıç Sunil Kulkarni, suçlanan kişinin Morrison ve Foerster’da yaklaşık 13 yıl çalıştığını ve şirketin “MoFo” olarak işe aldığı avukatlar ile “yıllar boyunca” iletişim halinde olduğunu açıklayan kısa bir açıklama yaptı. Tüm bu karmaşanın ardından eski çalışan ile ilgili dava düşürüldü.

Valve, Half-Life 3’ü yapmıyor ama oyuncuların Half-Life’ı unutmasını istemiyor