Şarjı su gibi içen bataryaların sonu geliyor: Yeni Apple çipleri batarya performansı

Intel Apple M1 çipini ortadan kaldırmaya çalışıyor!

Yeni Apple çipleri batarya konusunda büyük bir performans sergiliyor. Şirketin M1 çipleri, pil göstergesinin uzun bir süre değişmeden kalabildiğini gösterdi. Hadi gelin konuyla ilgili detaylara biraz daha yakından bakalım.

Apple tarafından geliştirilen yeni M1 çipleri, yüksek bir performans gösteriyor. Donanım performansı ile birlikte aynı şekilde batarya konusunda da iyi bir noktada olduğunu söyleyebiliriz. 2021 yılında Tom’s Guide’s Hero Breakthrough ödülünü kazanan bu çip büyük övgüler aldı.

Performans hızı ve güçlü donanım özellikleri sayesinde takdir toplayan M1 çipleri, güç kullanımı konusunda iyi bir tasarruf sağlıyor. Telefon kullanıcıları genellikle hızlı bir şekilde bataryanın bitmesinden yakınır. Dizüstü bilgisayar kullananlar ise bilgisayarlarını şarjdan çıkardıkları gibi bataryanın hızlı bir şekilde tükendiğini söylüyordu.

Yeni Apple çipleri batarya performansıyla konuşuluyor

Apple tarafından geliştirilen bu yeni çipler hakkında şirketin ürün pazarlama bölümünün başkan yardımcısı Bob Borchers önemli bir açıklama yaptı. Saatlerce cihazla uğraşmalarına rağmen bataryasının hep aynı kaldığını söyledi.

Yeni Apple çipleri

Yapılan bu açıklamalarla birlikte Apple çiplerinin batarya konusunda çok büyük bir avantaj sunacağı ortaya çıktı. Genellikle batarya konusu en fazla eleştiri alan detaylar arasında yer alıyordu. Şu anda birçok cihaz bu çipleri kullanıyor. İki farklı MacBook ve iPad modeli M1 çipine yer veriyor. Ayrıca 2021 model iMac ve 2020 model Mac mini tarafından bu çipler kullanılıyor.

Apple M1X yongası için kolları sıvadı

Apple tarafından geliştirilen çiplerin önemli bir bölümü buna benzer performans sergileyecek gibi görünüyor. Her ne kadar şirketin pazarlama bölümü başkan yardımcısı bu tür açıklamalarda bulunsa bile yine de gerçekçi diyebiliriz. Apple genellikle batarya konusunda çok fazla eleştiri alıyordu. Peki siz bu çipler hakkında ne düşünüyorsunuz?