Apple devasa ekranlı iPad Air 6 üzerinde çalışıyor

ipad air 6 1

Birkaç gündür iPad Air 6 ve iPad mini 7’nin tanıtılacağı konuşuyordu. Fakat beklenen olmadı ve uygun fiyatlı yeni Apple Pencil açıklandı. Tüm bu gelişmelere rağmen dedikodular durmak bilmiyor. Şimdi de Apple’ın 12.9 inç’lik iPad Air geliştirdiği söyleniyor.

iPad Air şimdiye kadar sadece tek bir boyutta üretildi. Ancak bu durum değişecek görünüyor. DigiTimes’ın sektör kaynaklarına dayandırılan yeni raporuna göre Apple, 12.9 inç’lik iPad Air çıkarmaya hazırlanıyor. Yeni tablette LCD ekran kullanılacak. Yakın zamanda 9to5Mac sitesi de Apple’ın iki farklı iPad Air 6 modeli üzerinde çalıştığını, 10.9 inç’lik iPad Air 6 dışında daha büyük ekranlı başka bir modelin olduğunu iddia etmişti. DigiTimes’ın raporu 9to5Mac’in paylaştıklarını doğruluyor. Ayrıca DigiTimes büyük ekranlı yeni iPad Air’ı tam anlamıyla haber veren ilk kaynak oldu.

ipad-air-6

iPad Air 6’da M2 işlemcisinin kullanılacağı iddia ediliyordu. Büyük ekranlı modelde de M2 yongası olacaktır. Mevcut iPad Air’ın fiyatı 599 dolardan, 11 inç’lik iPad Pro’nun da 799 dolardan başlıyor. 12.9 inç’lik iPad Air’ın ikisinin ortasında olması bekleniyor, yani fiyatı 699 dolar olabilir.

Apple’ın büyük ekranlı tek tableti sadece yeni iPad Air olmayabilir. Çünkü iddialarda 14.1 inç’lik iPad Pro’dan da söz ediliyor. Ekran analisti Ross Young, 14.1 inç’lik modelin 2023 başlarında çıkabileceğini söyledi, fakat sonradan bu tahminini değiştirdi ve bu modelin rafa kaldırıldığını belirtti. Konuya aşina olan kaynaklar ise 14.1 inç’lik modelin 2024’te gelebileceğini belirtiyor. Kaynaklar, iPad Pro’ya olan yazılımsal desteğin daha da arttığını vurgulayarak, Apple’ın daha büyük ekranı avantaja çevirmeyi planladığını söyledi. Bir süre önce Logic Pro ve Final Cut Pro’nun iPad sürümleri kullanıcıların beğenisine sunulmuştu.

WhatsApp’a kendini imha eden mesajlar geliyor