Elon Musk yeni yapay zeka şirketi xAI, bu hafta sonu tanıtılacak

Elon Musk biyografisi geliyor! Yönetmen belli oldu

Elon Musk yeni yapay zeka şirketi xAI için kolları sıvadı. İşte tüm detaylar.

Elon Musk yeni yapay zeka girişimi xAI hakkında aylardır söylentiler duyuluyor ve artık lansman çok yakın. Tesla CEO’su ve ünlü sosyal medya gurusu, yapay zeka girişiminin ilk modelini yarın 4 Kasım’da piyasaya süreceğini duyurmak için Twitter/X’de açıklama yaptı. Uygulama henüz beta aşamasında çünkü yalnızca “seçilmiş bir gruba” yayınlanıyor, ancak Musk bu seçilmiş grubun kimlerden oluşacağını açıklamadı.

Rastgele bir seçim mi olacak, yoksa AI modeli Tucker Carlson, Chaya Raichik veya yorulmak bilmez Catturd gibi “VIP” kullanıcılar için mi ayrılacak? Musk, yapay zekası hakkında büyük vaatlerde bulunuyor ve “bazı önemli açılardan şu anda var olanın en iyisi olduğunu” açıklıyor. Tesla CEO’sunun sunduğu yapay zeka OpenAI, Google, Meta ve diğerlerinin büyük teklifleriyle rekabet edecek, bu nedenle hangi “önemli hususların” onu şu anda var olanın en iyisi yaptığını göreceğiz.

Elon Musk yeni yapay zeka şirketi xAI, bu hafta sonu tanıtılacak

Elon Musk son zamanlarda Tesla satışları ve tüm bu Twitter olayılarını da içeren sonsuz sayıda sorun yaşadı, bu yüzden gerçek anlamda büyük vaatlerini tutabilecek mi göreceğiz. Yapay zekanın sunulmasının zamanlaması tesadüf gibi görünmüyor. Elon Musk bu hafta, Birleşik Krallık ve ABD’nin yapay zeka girişimlerine yatırım yaptığını duyurduğu Birleşik Krallık da kendi Yapay Zeka Güvenliği Zirvesi’nde girişimlerini açıkladı. Bu nedenle Musk da geri planda kalmak istemiyor gibi görünüyor. Musk aslında 2015 yılında Sam Altman’la birlikte OpenAI’nin ilk yönetim kurulu üyesiydi bu yüzden de ChatGPT başarı elde ederken kendine yedirememesi normal.

Yeni Nesil Opel Combo, Vivaro ve Zafira Life İçin Geri Sayım Başladı!