Apple Car fiyatı sızdırıldı! İşte detaylar

Apple araba projesi bir üst düzey yöneticiyi daha kaybetti

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı elektrikli otomobili hakkında gelen yeni bilgiler, bu aracı satın almak isteyenleri fazlasıyla üzebilir.

Apple Car fiyatı sızdırıldı! İşte detaylar. Apple, bu sene de dünyanın en değerli şirketi unvanını alarak, söz konusu başarıyı 10. defa üst üste gerçekleştirmiş oldu. Üstelik Amerikalı teknoloji devinin gelecek planları, bu unvanı kimselere kaptırmak istemediğinin de göstergesi ki bu planların başında kendi kendine gidebilen elektrikli otomobil modeli geliyor.

Apple RealityOS için ticari marka başvurusunda bulundu

Her ne kadar Apple, akıllı telefon veya tablet üretiminden ibaret bir firma olmasa da elektrikli otomobil sektörü bu kategorilerden epey farklı bir alan. Tam olarak bu yüzden çalışmaların istenilen hızda gitmediğini söyleyebiliriz. Nitekim Apple tarafından üretilen ve markanın ilk aracı olması beklenen elektrikli otomobil modeli için, tarihler havada uçuşuyor.

Apple araba projesi bir üst düzey yöneticiyi daha kaybetti

Apple Car fiyatı sızdırıldı! İşte detaylar

Yakın bir zamana kadar 2024 yılında tanıtılacağı iddia edilen bu araç için yeni öngörülen tarih ise 2026. Hatta bazı kaynaklar, Apple’ın henüz bu araçta kullanacağı ve Apple Silicon adını verdiği yonga setini bile tam olarak geliştiremediğini, bu yüzden de elektrikli otomobilin yollara çıkabilmesi için en az 2028 yılının beklenileceğini dile getiriyor.

apple car 2

Öte yandan Apple meraklılarının canını sıkacak bir diğer haberse aracın fiyatına ilişkin. Eğer ortaya atılan iddialar doğruysa, Apple’ın yeni elektrikli otomobilinin satış fiyatı 120.000 dolar seviyesinde olacak. Üstelik bu fiyatın şu an ki pazara göre belirlendiğini ve gelecek yıllara göre tutarın daha üst seviyelere çıkabileceğini de hatırlatalım.

Oppo Find N2 önümüzdeki hafta tanıtılabilir