Apple çalışanlarına önemli bir duyuru yaptı!

Apple ve Facebook

Birden fazla gecikmeden sonra, Apple çalışanlarına net kararını duyurdu. Hibrit çalışma düzenlemesi için artık sağlam bir başlangıç ​​tarihi var. İşte tüm detaylar.

Bloomberg ve The Verge’e göre teknoloji devi Apple Santa Clara Valley ofislerinde çalışan çalışanlarından 5 Eylül haftasından itibaren haftada üç kez ofise rapor vermelerini istemeye başlayacak. Her Salı ve Perşembe günü çalışanların ofise gelmeleri bekleniyor, üçüncü gün ise bireysel ekipler tarafından belirleniyor. Şirketin yazılım mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, personele gönderdiği bir mektupta, çalışanları karar vermelerine yardımcı olmak için takıma özel üçüncü günle ilgili girdilerini yöneticileriyle paylaşmaya teşvik etti.

Apple çalışanlarına önemli bir duyuru yaptı!

Şirket, Haziran 2021’den bu yana çalışanların ofislerinden çalışmasının zorunlu olduğu bir hibrit düzenlemeyi yürürlüğe koymayı planlıyor. Ancak o zamanlar personelin her Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri gelmesi isteniyordu. Tim Cook’un “yüz yüze işbirliğinin yeri doldurulamaz faydaları” olarak adlandırdığı şeye büyük değer veren şirket, o zamandan beri hibrit bir çalışma haftası düzenlemesini uygulamak için birkaç girişimde bulundu, ancak artan COVID- 19 vaka ve diğer faktörler buna engel oldu.

Bu yılın başlarında şirket 23 Mayıs’ta belirtildiği gibi, hibrit çalışma politikasını yeniden uygulamaya başlamaya çalıştı. Ancak çalışanlar, politikayı eleştirdiler. Şirketin, makine öğrenimi direktörü ve alanında en çok alıntı yapılan uzman olan Ian Goodfellow’u politika yüzünden kaybettiği bile bildirildi. Sonunda, Apple duruşunu yumuşattı, bazı çalışanların bunun yerine haftada iki gün ofislerine rapor vermesini gerektiren bir pilot uygulama başlattı.

Disney ve Marvel, 9 Eylül’de bir oyun sergisi düzenleyecek