Apple çalışanları isyanın eşiğinde

Apple ve Facebook

Apple’ın sendikalı tek perakende mağazasında çalışanlarına yeni avantajlar sunmayı reddettiği bildiriliyor.

Apple çalışanları isyanın eşiğinde. Bloomberg’e göre, Maryland, Towson’daki mağazadaki sendikalı işçiler, toplu iş sözleşmesi imzalarken Apple ile menfaatler için pazarlık yapmak zorunda kalacaklar. Söz konusu avantajlar henüz kamuya açıklanmadı, ancak bazı yargı bölgelerinde ek sağlık planı avantajları, eğitim dersleri almak için fonlar ve ücretsiz Coursera üyeliği içerdiği söyleniyor.

Apple çalışanı hakkında şaşırtan iddia!

Rapor, Apple’ın, sendikalı işçilere sağlanan sosyal yardımları keserek diğer perakende mağazalarındaki işçileri sendika kurmaktan caydırmayı planlıyor olabileceğini öne sürüyor. Oklahoma City’deki bir lokasyondaki işçiler bu hafta bir sendika seçimlerinde oy kullanmaya hazırlanıyor. Apple, diğer cephelerde de işçi gerilimleriyle karşı karşıya kaldı ve bazı personel şirketin ofislere geri dönme zorunluluğuna direndi. Şirket ayrıca sendikayı çökertmekle suçlanıyor.

Apple Elon Musk

Apple çalışanları isyanın eşiğinde

Sendikalı işçilerden veya örgütlenmeyi planlayanlardan ikramiye kesintisi yapılması pek yeni bir konu değil. Starbucks, sendikasız kafelere bazı avantajlar sağladı. Nisan ayında Activision Blizzard, Raven Software’de örgütlenen (o zamandan beri sendika kurmak için oy kullandılar) işçilerin Ulusal Çalışma İlişkileri Yasası kapsamındaki yasal zorunlulukları nedeniyle zam alamayacaklarını söyledi. Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu geçen ay şirketin işçi sendikalarının faaliyetleri nedeniyle zam yapmadığını belirledi.

Apple yeni maske kararı ile şaşırttı

Apple’ın Towson mağazasındaki işçiler yakında Apple ile resmi sendika sözleşmesi görüşmelerine başlayacak. Uluslararası Makinistler Birliği ve Havacılık İşçileri Organize Perakende Çalışanları Koalisyonu (I AM CORE), Engadget’a şu açıklamayı yaptı:

“Bugün Apple’dan gelen haberlere rağmen hedefimiz hala aynı. Önümüzdeki birkaç hafta içinde bir anlaşmaya varabilmemiz için Apple’ı iyi niyetle müzakere etmeye çağırıyoruz. IAM CORE müzakere komitesi, IAM CORE üyelerimize işyerinde gereken saygıyı ve itibarı sağlayan ve teknoloji endüstrisinde standardı belirleyen bir anlaşmayı güvence altına almaya kendini adamıştır.”

YouTube kullanıcı hesapları üzerinde önemli bir güncellemeye gidiyor