iPhone 6 Robotlar Tarafından Üretilecek

iPhone 6 Robotlar Tarafından Üretilecek

Merakla beklenen iPhone 6’nın üretimi sırasında ortaya çıkan tartışmalara son vermek için cihazın üretiminin robotlara devredilebileceği söyleniyor.

Amerikalı teknoloji devi Apple‘ın bu yıl içerisinde piyasaya sürmesi beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 6, teknoloji dünyasında merakla beklenmeye devam ediyor. Bu yıla damgasını vurması beklenen iPhone 6 için meraklı bekleyiş devam ederken, telefonun başta Brezilya ve Çin olmak üzere çeşitli ülkelerde devam eden üretim aşaması beraberinde tartışmaları getirdi.

iPhone_6_üretim

iPhone 6‘ın yapım sürecinde önemli bir rol oynayan Çinli üreticilerin, telefonun üretiminde henüz yetişkin olmayan çalışanları kullandığı yönünde çıkan dedikoduların ardından köklü değişikliklere gidilecek gibi görünüyor. Çin medyasında yer alan son haberlere göre, Apple‘ın bir numaralı iPhone üreticisi olan Foxconn firması, cihazın üretiminde işçiler yerine uzmanlaşmış robotlara yer vermeye hazırlanıyor. İnsanlardan çok daha hızlı ve güvenilir şekilde üretim yapabilen bu robotların devreye girmesi halinde, 10.000 yakın çalışanın işinden olabileceği söyleniyor.

Nokia’nın Alınması Microsoft’u Karıştırabilir