Apple çalışanı hakkında şaşırtan iddia!

Apple çalışanı hakkında şaşırtan iddia!

2018’de eski Apple çalışanı Xiaolang Zhang, Çin’e son dakika uçağına bineceği San Jose Uluslararası Havalimanı’nda tutuklandı. Şimdi bu olayın sebebi ile ilgili detaylar gelmeye başladı.

Görünüşe göre eski Apple çalışanı Zhang, şirketin sürücüsüz aracının mühendislik şemalarını ve şirketin prototipini açıklayan teknik kılavuzları içeren 25 sayfalık bir belgeyi karısının dizüstü bilgisayarına aktarmış. Şirketin kimseye açıklamadığı gizli evraklarını çalmakla suçlanan eski çalışan kısa sürede tutuklanmıştı. Eski çalışan bununla da kalmayıp ayrıca şirketin geliştirme laboratuvarlarından devre kartları ve bir Linux sunucusu çalmakla suçlandı. Şimdi, Zhang, CNBC’ye göre San Jose federal mahkemesinde ticari sırların çalınmasıyla ilgili ağır bir suçlamayı kabul etti.

Apple çalışanı hakkında şaşırtan iddia!

Haberin kaynakları, Zhang’ın savunmasını değiştirdiği takibatı özetleyen bir mahkeme belgesini internete sızdırdı. Eski Apple çalışanı 2018’de suçlandığında aslında suçsuz olduğunu iddia etmişti. Zhang, ardından savunmasında bazı değişikliklere gitti ve neticede suçlamaları kabul etti. Cezanın 14 Kasım’da verilmesi planlanıyor. Zhang on yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya veya 250.000 dolara kadar para cezası ödeyebilir.

Tutuklanmadan önce Zhang, Apple’ın otonom araç bölümünde donanım mühendisi olarak çalışıyordu. Zhang, sensörler için devre kartları tasarlayan ve test eden ekibin bir parçasıydı. CNBC’nin belirttiği gibi, devre tasarımları tipik olarak elektronikteki en değerli ticari sırlardan bazıları olarak kabul edilir. Apple’ın, eski çalışanın istifasını vermesinin ardından bazı evrakları çaldığından şüphelendiği bildirildi. Şirkete Çin’e geri dönüp annesine bakabilmek için istifa ettiğini söylemişti. Bu arada, teknoloji devi, otonom araç geliştirme süreci konusunda her zamanki gibi gizli kalmayı tercih ediyor.

WhatsApp silinen mesajlar için önemli bir güncelleme yapacak