Tesla çalışanı otopilot verilerini çalmakla suçlanıyor

Tesla veri hirsizligi

Uzun bir süredir şirkette görev alan Tesla çalışanı büyük bir skandala imza attı. Otomotiv dünyasının göz bebeği teknolojileri arasında yer alan otopilot özelliğine Tesla çalışanları istedikleri gibi ulaşabiliyor. Her ne kadar bu durum şirketin işleyişini güçlendirse bile, bazı güvenlik açıkları da ortaya çıkarıyor. İşte haberimizin detayları.

Eski çalışan Guangzhi Cao, Tesla veri sızıntısı ile ilgili ortaya atılan iddiaların merkezinde bulunuyor. Cao, Tesla’nın kaynak kodlarına ulaştığını ancak bunları kesinlikle ticari amaçla kullanmadığını ifade etti.Böylece çalışanın suçsuz olabileceğine dair görüşler güçlendi.

Tesla çalışanı 300 binden fazla dosya kopyaladı

Xiaopeng Motors şirketi dava edilen bir diğer taraf oldu. Tesla tarafından ortaya atılan iddiaya göre, eski çalışanları bu şirket için bilgi kopyalaması yaptı. Tesla’nın otopilot ile ilgili tamamlanmış kaynak kodlarını kişisel iCloud hesabına aktardığı tespit edildi.

tesla autopilot

Yapılan araştırmada kaydedilen dosya ve dizinlerin sayısı 300 binden fazla. Bu durum gerçekten de çok büyük bir verinin başka bir şirkete aktarıldığını gösteriyor. Xiaopeng Motors, daha önceden de otonom araçlar ile ilgili veri sızıntısı davalarında ön plana çıkmıştı. Eski bir Apple çalışanı bu şirkete veri sızdırmakla suçlanmıştı.

Şirketin başkanı He Xiaopeng, Tesla ile kendi şirketi arasındaki bilgi akışının son derece normal olduğunu ifade ediyor. Ancak Tesla yetkilileri bu şirketin cezalandırılması konusunda ısrarcı. Muhtemelen ilerleyen dönemlerde bu tarz veri sızdırma haberleriyle daha fazla karşılaşacağız. Peki sizce de bu veri sızdırma olayında Tesla’nın eski çalışanının suçu var mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Tesla araç üretimi ikinci çeyrekte hisseleri yükseltti