Sony Xperia 5 IV, 6 inç ekranıyla geliyor!

Sony şu anda yılda üç akıllı telefon çıkardığı biliniyor: Xperia 1, Xperia 10 ve Xperia 5. Eski iki modelin dördüncü nesli (IV) birkaç ay önce duyuruldu. Şimdi ise 5’in yeni sürümü olacak Xperia 5 IV’yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Öncelikle yılın yarısında olduğumuz için ve şirket FCC tarafından onaylandığı için cihazın çok kısa bir sürede piyasaya sürülmesi bekleniyor. Sony Xperia 5 IV ekranı çapraz olarak 153,5 mm ölçecek ve bu da kabaca 6 inç anlamına geliyor. Ayrıca, 3,5 mm kulaklık jakı ve bir USB Type-C bağlantı noktası ile donatılmış olarak gelecek.

Sony Xperia 5 IV

Ayrıca telefon, Japon pazarı için FeliCa desteği ile WiFi 6 ve NFC sunacak. İlginç bir şekilde, kablosuz şarj desteği de taşıyacak. Daha önce piyasaya sürülen tüm akıllı telefonlarının kablolu şarjla sınırlı olduğunu hatırlatalım.

Ne yazık ki, şimdilik Sony Xperia 5 IV hakkında çok fazla bilgi yer almıyor. Cihazın bir Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 yongası mı yoksa Snapdragon 8 Plus Gen 1 SoC tarafından mı çalıştırılacağı bilinmiyor.

Ancak 120Hz OLED ekran, IP68 su geçirmezlik, üçlü kamera sistemi ve çift stereo hoparlör ile gelmesini bekleyebiliriz. Telefon, 2 – 6 Eylül tarihleri ​​arasında yapılması planlanan IFA fuarında duyurulabilir.

Asus ROG Phone 6D yakın zamanda piyasaya sürüleilir