Apple şirket sırları Çin’e kaçırılabilir

Apple sirket sirlari

Dünyanın en gizli sırlarından bir tanesi olarak bilinen Apple şirket sırları geçtiğimiz günlerde çalınmıştı. İki eski Apple çalışanı bu bilgileri çalarak şirketi zor durumda bıraktı. Bununla ilgili mahkeme süreci devam ediyor. İşte haberimizin detayları.

Xiaolang Zhang ve Jizhong Chen adında iki eski Apple çalışanı, Apple’ın gizli tuttuğu ‘Project Titan’ ile ilgili önemli bazı verileri elde etmişti. Alınan bu verilerin projenin bel kemiklerinden bir tanesi olduğu düşünülüyor. Bu nedenle Tim Cook konunun çok önemli olduğunu defalarca vurguladı. 2019 yılının ocak ayında Chen’e, 2018 yılının Temmuz ayında ise Zhang’a suç duyurusunda bulunan şirket, bunun büyük bir cezasının olması gerektiğini savunuyor.

Apple şirket sırları çok gizli tutuluyordu

ABD’de bulunan bir yerel mahkemede bugün gerçekleşen duruşmada Avukat Marissa Harris, konuyla ilgili görüşlerini ifade etti. Ona göre bu Apple çalışanları yurtdışına kaçarsa onları yakalamak imkansız olacak.

Apple şirket sırları calindi

Hatırlayacağınız üzere Apple tarafından büyük bir gizlilikle yürütülen ve daha çok otonom sürüş için kullanılması düşünülen Titan projesi kimseye açıklanmıyordu. Bu nedenle kimse projenin tam olarak sınırlarını ve neleri kapsadığını bilmiyordu. Ancak Çin uyruklu iki kişi bu bilgileri çalmayı başardı. Üstelik Apple şirketinin kendi içindeki çalışanları bunu yaptı. 

Şirket, “Sahip olduğumuz bilgi hazinesi; yenilenmemizi ve büyümemizi sağlayan en önemli etken. Davalıların bu yasal sürece katılım sağlamaları ve davanın bir sonuca bağlanması şart ancak davalıların bu sonucu görmek için burada olmayacaklarına dair derin endişeler duyuyoruz” ifadelerine yer verdi. Peki sizce Apple tarafından takınılan bu tutum doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Apple Pro Display XDR ekranı nasıl temizlenir?