Apple, bir hafta içinde ikinci para cezasına çarptırıldı

Apple, bir hafta içinde ikinci para cezasına çarptırıldı

AGCM, Apple ve Google’ın bir kullanıcının verilerini ticari amaçlarla kullanmadan önce uygun şekilde onay almadıkları için İtalya’nın rekabet kurumu tarafından 10 milyon Euro (yaklaşık 11,3 milyon ABD Doları) para cezasına çarptırıldığını duyurdu. İşte detaylar.

Hem Apple hem de Google, verilerin bu şekilde kullanılacağı zaman kullanıcıları doğru şekilde bilgilendirmemekle ve müşterilerin onay vermelerini engellemekle suçlanıyor. Google yaptığı açıklamada, karara katılmadığını ve temyize gitmeyi planladığını söyledi. Bir sözcü, “İnsanlara bilgilerini yönetmeleri ve kişisel verilerin kullanımını sınırlamaları için basit kontroller veriyoruz ve tüketici koruma kurallarına tam olarak uymak için çok çalışıyoruz” dedi. Apple, ise yorum talebine hemen yanıt vermedi. AppleBeats ürünlerini Amazon’un İtalyan mağazasında kimlerin satmasına izin verdiğini kısıtladığı için Salı günü kendisinin ve Amazon’un toplam 200 milyon Euro üzerinde para cezasına çarptırılmıştı. Bu ceza da eklenince Apple’ın bu haftaki ikinci cezası oldu.

Apple, bir hafta içinde ikinci para cezasına çarptırıldı

Para cezasının yanı sıra, her iki şirkete de kısıtlamaları sona erdirmeleri söylendi. Hem Apple hem de Amazon, Reuters’e Salı günkü para cezalarına itiraz etmeyi planladıklarını söyledi. Amazon cezayı “orantısız ve haksız” olarak nitelendirdi ve Apple ile yaptığı anlaşmanın “mağazamızda en yeni AppleBeats ürünlerini bulabilen” İtalyan müşterilere fayda sağladığını ifade etti.  Apple kısa süre önce son çeyrekte 83.4 milyar dolar gelir elde ettiğini, Google ise 65,1 milyar dolar kazandığını bildirdi.

Netflix, LGBT içeriği nedeniyle Rusya tarafından araştırma konusu oldu