Apple’ın casusluk özelliğini eminiz bilmiyorsunuz

Apple 11 milyon dolar para cezasına çarptırıldı

Apple iPhone’nun duvarları aşan dinleme özelliği olduğunu biliyor musunuz? Detaylar haberimizde.

Apple’ın casusluk özelliğini eminiz bilmiyorsunuz! Apple iPhone, duvarlardan bile dinlemenizi sağlayan bir özelliğe sahip: Canlı Dinleme özelliği. Canlı dinleme özelliği yakın zamanda bir TikTok kullanıcısı Dalilamouhib tarafından keşfedildi. Özellik sayesinde ortaklarınızı, arkadaşlarınızı, yan komşunuzu rahatlıkla dinleyebiliyorsunuz. Mahremiyet benim için önemli değil diyorsanız TikTok kullanıcısının bu özelliği nasıl aktif hale getirdiğinin videosunu izleyebilirsiniz. Bu TikTok gönderisi ise 3 milyondan fazla görüntülendi.

Dalilamouhib, konu ile ilgili “AirPod’larınız aracılığıyla her şeyi duyabilirsiniz” dedi. Ayrıca takipçilerine, insanların konuştuğu bir odada iPhone’larını unutabileceklerini/bırakabileceklerini, başka bir odaya gidip ne hakkında konuştuklarını o odada arkalarından duyabileceklerini söyledi. AirPod’lar aracılığıyla sesler, yüksek sesle ve net bir şekilde duyulabiliyor. Bu özellik tamamen bir sır. “Bu özelliği bilmiyorlar” diye de ekledi.

Apple Çin ile gizli anlaşmalar yapmış!

Apple’ın casusluk özelliğini eminiz bilmiyorsunuz

Apple iPhone’lar, Canlı Dinleme özelliği ile başka bir odadayken konuşmaları gizlice dinlemek için mikrofon olarak kullanılabilir. Apple web sitesine göre, canlı dinleme özelliği tabii ki casusluk yapmak için değil de kullanıcıların gürültülü bir alanda bir konuşmayı duymalarına veya hatta odanın diğer ucunda konuşan birini duymalarına yardımcı olmak için tasarlandı.

Canlı Dinleme, kullanıcıların iPhone, iPad veya iPod’larını bağlı AirPods, AirPods Pro, AirPods Max, Powerbeats Pro veya Beats Fit Pro’ya konuşma gönderen bir mikrofona dönüştürmelerine imkan tanıyor.

Bu özelliği etkinleştirmek için, kişinin kontrol merkezini açmak için aşağı kaydırması, işitme simgesine dokunması ve Canlı Dinleme özelliğini açması gerekir. Bittiğinde, cihaz bir odaya bırakılabilir ve odada söylenen her şey dinlenebilir.

Bu özellik, Bluetooth bağlantısının desteklediği kadarıyla çalışır. Canlı Dinleme açıksa, iPhone ekranının sol üst köşesinde turuncu bir mikrofon simgesi görüntülenir.

OnlyFans CEO’sundan iddiali açıklamalar