Apple’ı tehdit eden Türk hapis cezasına çarptırıldı!

Apple

Apple’ı tehdit eden Türk hacker, hapis cezasına çarptırıldı. Peki, Türk hacker Kerem Albayrak kaç yıl hapis cezasına çarptırıldı?

Apple‘ın servislerinde son dönemlerde Türk hackerlar çok fazla açık bulmuştu. Basında yer alan haberler ile gündeme gelen Türk hackerlardan bir tanesi büyük ses getirmişti. Kerem Albayrak isimli Türk hacker, geçtiğimiz haftalarda Apple’ın bulut servisi olan iCloud’da açık bulduğunu ve 300 milyondan fazla iCloud hesabını hackleyebildiğini açıklamıştı.

Apple’ı tehdit eden Türk hapis cezası aldı!

Bu açıklamadan sonra Apple’dan geri dönüş alıp almadığı bilinmeyen Kerem Albayrak, iCloud’u hacklediğini YouTube’daki videoda anlatmış ve Apple’a şantaj yaparak fidye ödemesi talep ettiğini açıklamıştı. Bu olaylardan sonra İngiltere’de yargılanan 22 yaşındaki Kerem Albayrak, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tam 319 milyon iCloud hesabını ele geçiren Kerem Albayrak, Apple’dan tam 133 bin pound değerinde Bitcoin ödemesi ve 733 pound değerinde iTunes kodu talep etmişti. Ancak bu talebi yerine getirilmeyen Kerem Albayrak, İngiltere’de doğal olarak suçlu bulundu.

Kişinin temiz geçmişini göz önünde bulunduran mahkeme Kerem Albayrak’a 2 yıl hapis yerine 300 saat kamu hizmeti yapma cezası verdi. Elektronik kelepçe ile görevini tamamlayacak olan Kerem Albayrak mahkemede; İnternet ortamında güce sahip olmak ve saygı duyulmak için herkesin bu tip girişimler yaptığını belirtti.

Apple'ı tehdit eden Türk

Apple’ın bu tip açık bulma olaylarında hangi kategoride ne kadar ödeme yaptığını sizlere geçtiğimiz hafta açıklamıştık. Eğer Kerem Albayrak, iCloud’daki açığı Apple’a normal yollardan raporlamış olsaydı 100.000 doların sahibi olacaktı.

Apple güvenlik açığı bulana ne kadar ödeme yapıyor?

Siz siz olun böyle açıklar bulduğunuzda firmayı tehdit etmek yerine firma ile resmi yollardan iletişime geçin.


Yorumlar kapatıldı.