Apple, Fransa’da 8,5 milyon dolar para cezasına çarptırıldı

Apple büyük Fitness+ güncellemesi geldi

Apple para cezası almaya devam ediyor. Şirket şimdi Fransa’da yüklü miktarda para cezasına çarptırıldı. İşte tüm detaylar.

Apple, bugün kişiselleştirilmiş reklamlar nedeniyle para cezası alan ikinci teknoloji devi. Fransa Ulusal Bilişim ve Özgürlük Komisyonu (CNIL), Apple’ın iOS 14.6 kullanan App Store ziyaretçilerinden tanımlayıcı verileri izinleri olmadan otomatik olarak toplayarak şirketin reklamları hedeflemesine yardımcı olduğu iddiaları üzerine 8 milyon Euro (yaklaşık 8,5 milyon ABD Doları) ceza verdi. Yetkililere göre firma, veri koruma yasası ihlallerinden kâr elde ediyordu.

Apple music düet

CNIL, reklam hedeflemeyi kapatabilirsiniz, ancak varsayılan olarak etkin kalır ve birden çok menü düzeyi arasında geçiş yapılmadan devre dışı bırakılamaz, diye ekledi. Bildirildiğine göre bu, kullanıcıların uygun şekilde onay vermesini imkansız hale getiren bir düzen. Apple o zamandan beri uygulamalarını değiştirdi ve CNIL, şirketin veri kurallarına uyduğundan emin olmak için 2021 ile 2022 arasında “birkaç” kontrol gerçekleştirdiğini söyledi. Fransa soruşturmasını Mart 2021’de başlattı.

Şirketten yorum istendi. 9to5Mac’in belirttiği gibi Apple, Financial Times’tan Patrick McGee’ye yaptığı açıklamada karardan “hayal kırıklığına uğradığını” ve bir temyiz planladığını söyledi. iPhone üreticisi, Arama Ağı Reklamları sisteminin, hedeflenen reklamlara göre seçenek sunma konusunda tüm rakiplerinden “daha ileri” gittiğini ve üçüncü taraf uygulamaları veya web siteleri arası kullanıcıları izlemediğini savundu. Şirket son dönemlerde fazlasıyla ceza aldı desek pek de yanlış olmaz.

Reverse Engineering 101 : Siber güvenlik eğitimi başlıyor