The Day Before’un Yapımcısı Fntastic Kapandığını Duyurdu

123 14

Yıllardır beklenen The Day Before birkaç gün önce Steam’de erken erişime açılmıştı. Fakat oyunun çıkmasından kısa süre sonra yapımcı Fntastic ani kararla kepenkleri indirdiğini açıkladı.

The Day Before ilk açıklandığı günden bu yana oldukça konuşulan bir oyun oldu. Ertelemeler ve sancılı geliştirme süreciyle anılan yapım, oyuncuların umutlarını yitirdiği bir dönemde erken erişime açıldı. Fakat oyunda o kadar fazla sorun vardı ki, The Day Before, Steam’de en kötü oyunlar listesine girmeyi başardı. İncelemeler aşırı derecede olumsuz. The Day Before eleştiri oklarının hedefi olurken, geliştirici stüdyo Fntastic, Twitter veya yeni adıyla X’te yaptığı açıklamada şirketin bu akşamdan itibaren kapandığını belirtti. Kapanma nedeni ise şirketin finansal olarak başarısız olması.

Fntastic açıklamasında, “İlk büyük projemiz olan The Day Before için elimizden gelen her şeyi yaptık. Çabalarımız, kaynaklarımız ve tüm çalışmalarımız oyun içindi. Yapımın gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak için yeni güncellemeler yayınlamayı çok istedik, ancak bu çalışmaya devam etmek için gerekli finansmana sahip değiliz.

the day before

Oyunun geliştirilmesi sırasında kullanıcılardan herhangi bir para almadığımızı belirtmek isteriz. Ön sipariş veya fonlama kampanyaları olmadı. 5 yıl boyunca durmadan çalıştık. Enerjimizi, alın terimizi oyuna akıttık.

Şu anda The Day Before’un geleceği bilinmiyor. Sunucular çalışmaya devam edecek. Oyun geliştirmek inanılmaz derecede zor bir iş. Elimizden gelen her şeyi yaptık ama böyle olacağını tahmin edemedik. Beklentileri karşılayamadığımız için sizlerden çok ama çok özür dileriz” dedi.

The Day Before geliştirme döneminde dikkat çekici iddialarla ve haberlerle gündeme geldi. Bir aralar oyunun aldatmaca olduğu ve Fntastic’in vaatlerini yerine getirmediği belirtilmişti. Hatta bu işin dolandırıcılık boyutuna kaydığına dair iddialar bile ileri sürüldü. Fakat Fntastic açıklama yayınlayarak, “Lütfen bizi dolandırıcılıkla suçlamayın. Böyle bir şey yok” demişti. Fntastic, oyunun yapım aşamasında gönüllü geliştiricileri kullandığı ve iyi niyetlerinden yararlandığı suçlamasıyla eleştirilere maruz kalmıştı.

Apple 2024’te iPad Serisini Tamamen Yenileyecek