Elon Musk: Disney CEO’su Kovulmalı

Elon Musk Twitter'ı devraldığı için ifade verecek!

Elon Musk Disney’e savaş açtı. Disney CEO’su Bob Iger’ı sert bir dille eleştiren Musk, Iger’ın hiç zaman kaybetmeden kovulması gerektiğini söyledi.

Twitter’ı satın aldığı günden beri sırtında bir hedef tahtasıyla dolaşan Elon Musk, son günlerde dev şirketlerin yöneticileriyle bir savaşa girmiş durumda. Apple ve Disney gibi öncü şirketlerin Twitter’a reklam vermeyi durdurması ya da Musk’ı bununla tehdit etmesi, tahmin edeceğiniz üzere Musk cephesinde pek hoş karşılanmadı. Hatta Musk geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte onlarca yatırımcının ve CEO’nun önünde Disney CEO’su Bob Iger’a açıkça küfür ederek kendisini reklam gelirleriyle tehdit edenlere karşı savaş açmış oldu. Üstelik görünen o ki Musk başta Bob Iger olmak üzere kendisini tehdit edenlerin peşini öyle kolay bırakmayacak.

Elon Musk, Bob Iger’ı hedef alan paylaşımlarına bu hafta da devam etti. Disney CEO’sunun hiç zaman kaybetmeden kovulması gerektiğini söyleyen Musk, Bob Iger’ın Disney’e yaptıkları yüzünden Walt Disney’in mezarında ters döndüğünü ifade etti. Twitter’a reklam vermeyi bırakan Iger’ın, çocuk istismarı içeriklerini engellemekte başarısız olan Meta’ya reklam vermekte ise bir sakınca görmediğine dikkat çeken Musk, Disney’in Meta’ya reklam vererek bu içeriklere destek olduğunu ima edecek kadar da ileri gitti.

bob iger

Elon Musk son dönemde iyiden iyiye tartışmalı bir figüre dönüşmüş olsa da bu konuda hepten haksız sayılmaz. Daha birkaç gün önce Wall Street Journal kapsamlı bir makale yayınlayarak Meta’nın çocukları hedef alan sakıncalı içerikleri ya da çocuk istismarı materyallerini engellemekte ne kadar başarısız olduğunu gözler önüne serdi. Hal böyleyken Disney gibi şirketlerin Meta’ya reklam vermeye devam edip Twitter’ı hedef göstermesi, karar mekanizmalarına dair soru işaretleri doğurıyor.

Öte yandan Bob Iger’ın şu anda kariyerinde hiç olmadığı kadar savunmasız durumda olduğunu da söylememiz gerekiyor. Musk’ın Bob Iger’ın kovulduğu görme isteği yakın bir gelecekte gerçeğe de dönüşebilir. Bir dönem Marvel ve Star Wars sayesinde her yıl milyarlarca dolar kazanan Disney, her iki markayı da yerin dibine sokarak bir nevi kendi ayağına sıktı. Son dönemde çıkan Disney işlerinin gişede bir bir çakılması, şirketin bu yıl milyarlarca dolar zarar etmesine sebep oldu. Bu yaşananlar yüzünden Iger’ı suçlayanların sayısı hiç de az değil. Bu yüzde Iger eskisi kadar güçlü bir pozisyonda değil. Bu da Elon Musk’ın Iger’a karşı daha rahat hamle yapabilmesini sağlıyor.

Samsung Galaxy S23 FE Avrupa Pazarına Giriş Yaptı