Apple 2023’te 15 inçlik bir MacBook Air çıkaracak

MacBook Air

Bu hafta 13 inçlik MacBook Air M2’yi tanıtan Apple, 2023’te de 15 inçlik bir MacBook Air modeli çıkaracak.

Bildiğiniz gibi Apple, M2 yonga setinden güç alan 13 inçlik yeni laptopu MacBook Air M2’yi bu hafta tanıttı. M2 yonga setiyle birlikte tanıtılan bu yeni MacBook, Apple meraklıları tarafından ilgiyle karşılandı. Ancak görünüşe bakılırsa 13 inçlik bu tablet, MacBook modellerinde yaşanacak yeni bir rönesansın sadece ilk ayağı. MacBook serisini yenilemek isteyen Apple, pek çok farklı model hazırlıyor. Gelen son haberlere göre hazırlık aşamasındaki bu MacBook’lardan biri de 15 inçlik bir Air modeli.

Bloomberg’in haberine göre Apple, önümüzdeki yıl 15 inçlik bir MacBook Air modeli çıkarmayı planlıyor. Bu haberin Bloomberg gibi güvenilir bir kaynaktan gelmesi, 15 inçlik MacBook’a dair bu söylentinin gerçek olma ihtimalini epey yükseltiyor.

macbook air

Yine aynı kaynağa göre Apple, biri 14 inçlik biri de 16 inçlik iki de MacBook Pro çıkaracak. Yeni MacBook Pro modellerinin bu yılın son çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu MacBook Pro modelleri Apple’ın M2 Pro ve M2 Max yonga setlerinden güç alacak. Yeni M2 Max yonga setinin 12 işlemci çekirdeği ve 38 grafik çekirdeği olacağı söyleniyor. Bloomberg’e göre hem yeni çipler hem de yeni MacBook Pro’lar için planlanan çıkış tarihi 2022’nin son çeyreği olsa da 2023’ün ilk çeyreğinde kalma ihtimali de olduğunu belirtiyor.

Görünüşe göre Apple, bu yıl da 15 inçlik bir MacBook Air çıkarmayı düşünmüş ancak 13 inçlik modeline odaklanabilmek için bu planını 2023’e ertelemiş. Bildiğiniz gibi şu sıralar tüm dünyada ciddi bir tedarik sıkıntısı yaşanıyor. Bu yüzden Apple iki yeni MacBook modeli çıkarması halinde bu yeni modeller için parça tedarik etme konusunda sıkıntı yaşayabilirdi.

E3 oyun fuarı 2023’te geri dönüyor