Apple 10,9 inç OLED ekranlı bir iPad piyasaya sürecek

ipad

Son gelen raporlara göre yaklaşmakta olan Apple iPad serisiyle ilgili ilginç bilgileri ortaya çıktı. Görünüşe göre şirket, 2022’de 10.9 inç OLED ekran paneline sahip bir modeli piyasaya sürecek.

Via iMore’dan gelen raporlara göre , Cupertino merkezli dev, gelecek yıl 10.9 inç AMOLED ekran paneline sahip bir tablet piyasaya sürecek. Bu rapor, Apple’ın bir iPad modeline bir OLED paneli getireceğini iddia eden bazı son raporlarla da uyumludur. Ayrıca, iPhone üreticisinin 2023’te gelecek 11 inç ve 12.9 inç iPad Pro modellerinde de OLED panellere yer vereceği bildiriliyor.

Apple 10,9 inç OLED ekranlı bir iPad piyasaya sürecek

DSSC, markanın 2023’te OLED’li iki iPad piyasaya süreceğini, 2022’de ise 10.86 inçlik bir panele sahip ilk OLED iPad’ini piyasaya süreceğini de sözlerine ekledi. Bu ekran panelleri yalnızca Güney Koreli şirketin ekran birimi olan Samsung Display tarafından sağlanacak. Şu anda 10.9 inçlik panele sahip tek Apple iPad iPad Air. Dolayısıyla söz konusu yeni tablet, yaklaşmakta olan 2022 iPad Air modeli olabilir. Bu nedenle, Air sürümleri büyük bir yükseltme görüyor olabilir.

Bunun ile beraber firmanın bir takım yenilikler getirmesi bekleniyor. Nedeni ise arkasından gelen firmaların bir hayli iddialı geliyor olması. Bilindiği gibi Huawei, Xiaomi, Samsung yeni tabletlerinde oldukça iddialılar. Ayrıca katlanabilir tablet modelleri ile piyasada önemli bir pazar payını alabilirler. Tabi diğer yandan Apple farkı var, birçok kullanıcının da iOS bağımlısı daha doğrusu Apple tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden Apple’ın her şeye rağmen bu firmalardan bir adım önde diyebiliriz.

Galaxy M22 için Avrupa fiyatı sızdırıldı