Apple dev ekranlı iMac geliştiriyor

iMac

Mark Gurman yine ilginç bir gelişme paylaştı. Gurman, Apple’ın şimdiye kadar ki en büyük ekranlı iMac üzerinde çalışmaya başladığını belirtti.

Bloomberg’ten gazeteci Mark Gurman haftalık Power On bülteninde Apple‘ın yeni planlarını açığa çıkardı. Gurman’ın aktardıklarına göre Apple, 30 inç’ten daha büyük iMac geliştirmeye başladı. Cihazla ilgili çalışmalar henüz ilk aşamalarda ve piyasaya sürülmesine en az bir yıl var. Bu süre iki yılı da bulabilir.

Yenilenmiş modeller haricinde Apple son birkaç senedir 24 inç’lik iMac dışında başka model çıkarmadı. Intel işlemcili 27 inç’lik iMac ve iMac Pro ise üretimden kaldırıldı. Zaman zaman iMac Pro’nun geri döneceğine dair söylentiler çıksa da halen böyle bir model yok. Şu anda tek çözüm 27 inç’lik Studio Display alıp, Mac Pro veya Mac Mini’ye bağlamak. Bunun haricinde her şey bir arada sunan 27 inç veya daha büyük ekranlı iMac modeli bulunmuyor.

apple

2021 Nisan’da piyasaya sürülen 24 inç’lik iMac, farklı renk seçeneklerine ve ultra ince bir tasarıma sahip. Cihazda M1 işlemcisi yer alıyor. Fakat Mark Gurman’a göre 24 inç’lik iMac’in M3 işlemcili yeni bir modeli çıkacak. Gurman dışında birkaç farklı kaynakta da M3 işlemcili yeni iMac’lerden söz edilmişti. Şu anda Apple’ın tüm işlemcileri TSMC’nin 5 nm (nanometre) sürecine dayanarak üretiliyor. M3 işlemcisinin üretimi ise 3 nm ile yapılacak. Daha düşük nm süreci, daha yüksek performans ve daha fazla güç verimliliği demek oluyor. Yeni iMac’lerin bu sene veya gelecek sene başlarında çıkması bekleniyor.

Söylentilere göre M3 işlemcisi sadece yeni iMac’lere değil, yeni iPad Pro’lara da güç verecek. Yeni iPad Pro’lardaki asıl büyük değişiklik OLED ekran olacak. Ama gelen raporlara göre OLED ekran maliyetinin beklenenden biraz daha fazla olduğu ve bu yüzden yeni tabletlerin tahmin edilenden daha yüksek fiyatla satışa çıkabileceği belirtiliyor. Yeni iPad Pro’ları 2024’ün ilk çeyreğinden önce göremeyeceğiz.

The Elder Scrolls 6 çıkış tarihi netleşiyor