Trump, Twitter, Facebook ve Google’a dava açıyor

Trump, Twitter, Facebook ve Google'a dava açıyor

ABD eski Başkanı Donald Trump çarşamba günü yaptığı açıklamada, Facebook, Google ve Twitter’ın yanı sıra her bir şirketin CEO’suna karşı toplu dava açmayı planladığını duyurdu.

Trump, Bedminster, New Jersey‘deki bir basın toplantısında mahkeme kararını açıkladı. Trump’ın planlarına göre açtığı ve dava sosyal platformların Trump’a koyduğu yasakların sonunu getirecek. Trump’ın davaları Florida’nın Güney Bölgesi’nde açmayı planlıyor. Trump, sosyal medya devlerinin kendi haklarını ihlal ettiğini iddia ediyor ve hatta Facebook’u davalardan birinde “devlet rolü” oynamakla suçluyor. Görünüşe göre Trump bu işin sonunu bırakmayacak.

Trump, Twitter, Facebook ve Google'a dava açıyor

6 Ocak ABD Capitol isyanının ardından hem Twitter hem de Facebook, Trump’ı kendi platformlarından yasaklamıştı. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg o sırada, “Başkan’ın bu dönemde hizmetimizi kullanmaya devam etmesine izin vermenin risklerinin çok büyük olduğuna inanıyoruz” demişti. Trump, söz konusu platformların kendisine sansür uyguladıklarını belirterek, “Davamız, bu sansürün yasa dışı olduğunu, anayasaya aykırı olduğunu ve tamamen Amerikan karşıtı olduğunu kanıtlayacaktır. Yasağın sona ermesini, susturmanın durdurulmasını ve çok iyi bildiğiniz kara listeye, sürgüne ve iptale son verilmesini talep ediyoruz” dedi. Eski ABD başkanı, sosyal medya platformlarından banlanmasının üzerine kendi platformunu kullanmaya niyetlenmişti. Ancak intikam alma sevdasından vazgeçeceğe benzemiyor. ABD Başkanı’nın da değişmesiyle Trump cephesinde işler daha fazla kızıştı. Olay mahkemeye kadar taşındığına göre ne gibi sonuçlar gelişecek bekleyip göreceğiz.