App Store uygulamaları haksız kazanç elde ediyor

Apple A14

Kısa bir süre önce App Store uygulamaları ile ilgili ilginç bir detay fark edildi. Gelen bilgilere göre Apple üzerinden kullanıcılara hizmet veren bazı uygulamalar haksız kazanç elde ediyor.

Bildiğiniz üzere Apple Store üzerinden satılan bir çok uygulama kullanıcılara ücretli olarak sunuluyor. Bu uygulamalardan bir bölümü kullanıcılar için son derece eğlenceli içeriklere sahip. Ayrıca Apple hatırlayacağınız üzere geçenlerde kullanıcılar için uygulamaların ücretsiz olarak kullanılma imkanı bulunduğunu söylemişti. İşte haksız kazanç tam da buradan elde ediliyor.

App Store uygulamaları uzun sözleşme imzalatıyor

Günlük hayatta eğer sözleşme imzalıyorsanız muhtemelen içeriğine çok bakmıyorsunuzdur. Birçok uygulama kullanıcıların bu davranışını bildiği için ilginç bir yönteme başvurdu.

Apple patent savaşları1

App Store uygulamaları tarafından sizlere sunulan sözleşmelerde, çok uzun metinler olması mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Kullanıcıların çok büyük bir bölümü bu metinlere neredeyse hiç dikkat etmiyor. Uzun olan sözleşmeler, kullanıcılar tarafından dikkat edilmemesi nedeniyle uygulama sahipleri bunu suistimal ediyor. Bu metinlerde deneme süresinden hemen sonra ücret kesileceği yazıyor.

Apple Türkiye yüzünden 54 kişi işten çıkarıldı!

Kullanıcıların çok büyük bir bölümü bu tür detayları okumadığı için kredi kartlarından kesilen miktarlara şaşırıyor olabilir. Apple uygulamaları böyle detayları genellikle sözleşmede küçük harflerle belirtiyor. Bu yüzden birçok kişi farkına dahi varamıyor.