Spotify ve Deezer, Apple’ı zararlı ve sektörde tekelci olmakla suçluyor

ssss

Apple’ın App Store düzenlemeleri bazu uygulama geliştiricileri tarafından tepkiyle karşılandı. Bunun neticesinde başını Spotify ve Deezer’ın çektiği sekiz firma AB Komisyonu’na şikayet iletti.

Spotify ve diğer firmaların hazırlamış olduğu şikayette  Apple’ı zararlı, rekabete aykırı ve tekelci bir kuruluş olarak tanımlarken ve Apple’ın politikalarını ‘acil eylem’ yoluyla düzenlemesi için istekte bulunuluyor.

Ünlü müzik platformu şirketi dışında, Deezer, Basecamp, Proton, EPC, Schibsted, France Digitale ve News Media Europe CEO’ları tarafından imzalandı. Mektup, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager’a hitaben yazılmıştı ve komisyonu Spotify’ın daha önce başlattığı soruşturma hakkında bir karar vermeye şiddetle teşvik ediyor. 

Spotify, bir sonraki etkinliğini duyurdu

Şirketler, Apple’ınApp Store, Apple’ın kusurlu uygulama dağıtım uygulamaları nedeniyle etkili bir şekilde çalışması ve büyümeyi engellediğini belirtiyor. Bunun ile beraber Apple’ın uygulama geliştiricilere yönelik yüksek komisyonları ve kullanıcı verilerine erişmelerini kısıtlaması (bu da kullanıcı deneyimini iyileştirmek için kullanılabilir) nedeniyle politikaların Avrupa vatandaşlarını da olumsuz etkilediği belirtiliyor. AB Komisyonunu Avrupalı ​​tüketicilerin refahı için hızlı hareket etmeye çağıran yeni onaylanan Dijital Pazarlar Yasasını belge olarak gösterdiler.

Bu, şirketlerin Apple’ın uygulamalarına karşı seslerini yükselttikleri ilk sefer değil. Nisan 2022’de Spotify , AB Komisyonu’nun konuyla ilgili soruşturma başlatmasına neden olan bir şikayette bulundu . Uygulamalarındaki fahiş komisyon oranlarına ek olarak, Apple App Store düzenlemelerinin “kullanıcı deneyimi pahasına seçimi kasıtlı olarak sınırladığını ve yeniliği engellediğini” belirttiler. Spotify ayrıca daha önce Apple’ın düzenlemelerinin firmanın Apple Music’e karşı mücadele ettiği haksız bir oyun alanı oluşturduğunu belirtmişti. Şimdi, AB’nin Apple’ın politikaları hakkında bir açıklama yapmaya karar verip vermeyeceğini veya bundan kaçınacağını zaman gösterecek.

 

Logitech yeni kameralarını tanıttı