Apple’ı Steve Jobs Savunacak!

Applei Steve Jobs Savunacak

Rakiplerini ve kullanıcılarını zarara uğratarak haksız kazanç elde ettiği öne sürülen Apple’ın mahkemesi başlıyor.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin başında gelen Apple, haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle açılan mahkemesinde karşılığı Steve Jobs ile verecek.

Dünyaca ünlü akıllı telefon şirketi rakiplerini ve kullanıcılarını zarara uğratarak haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle karşı karşıya kaldığı iddialara mahkemede yanıt verecek. iTunes üzerinden kullanıcılarına müzik albümleri satan Apple, 2006 – 2009 yılları arasında bu platform üzerinden haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor. Konuyla ilgili olarak açılan davada şirket iddialara 3 yıl once hayatını kaybeden Steve Jobs’ın sözleriyle cevap vermeyi planlıyor.

Apple'i Steve Jobs Savunacak!

STEVE JOBS SAVUNACAK

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde görülecek olan dava için hazırlıklarını tamamlayan şirket savunmasında 2011 yılında hayatını kaybeden, şirketin kurucusu ve eski CEO’su Steve Jobs’ın konuyla ilgili kaydettiği video görüntüsüne yer verecek.

Robbins Geller Rudman & Dowd hukuk ofisinin açtığı davada şirketin iPod’larında rakip firmalardan indirilen şarkıların çalınmasına izin verilmemesinin Apple’ın haksız kazanç sağlamasına yol açtığını iddia ediyor.

Şirketin bu yasak ile iPod kullanıcılarını sadece kendi platformunu kullanmaya zorladığı ve bu sayede kullanıcılarına yüksek fiyatlı ürünler satarak 2006 – 2009 yılları arasında 350 milyon dolarlık haksız kazanç elde ettiği öne sürülüyor. Şirketin kurucusu Steve Jobs tarafından konuyla ilgili olarak ölümünden önce çektiği bir videoda şirketin bu politikasını savunduğu görülüyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada söz konusu video sadece mahkemede gösterilecek ve kamuoyuna sunulmayacak.

Uzmanlar ise Apple’ın her ne olursa olsun en fazla 1 milyar dolarlık bir tazminata mahkum edilebileceğini söylüyorlar.

Candy Crush’a Ciddi Rakip!