Apple Türkiye yüzünden 54 kişi işten çıkarıldı!

Apple Türkiye 1

Apple Türkiye, ESC Teknoloji Bilişim Tic. Ltd. Şti. ile olan yetkili servis istasyonu sözleşmesini sonlandırdı ve 54 kişinin işten çıkarılmasına neden oldu.

Apple Türkiye ile ESC Teknoloji arasında 2010 yılından beri devam eden yetkili servis istasyonu sözleşmesi geçtiğimiz günlerde sonlandırıldı. Dünyanın her yerinde coronavirüs nedeniyle çeşitli bağış ve yardımlar yapan ABD’li firma Türkiye’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde küçülmeye gitme kararı aldı.  Bu karar bizi coronavirüs zamanında işsiz kalan insanlar yüzünden ilgilendiriyor.

ESC Teknoloji, Trabzon, Ordu, Samsun, Ankara ve Sakarya’da hizmet vermekteydi. Firma 30 Nisan 2020 tarih itibariyle sözleşmenin sonlanacağını ve yeni bir sözleşme yapılmayacağını öğrendiğinde yasal zorunluluk gereği 31 Mart 2020’de müşterilere yönelik bir açıklama yaptı. Tüm faaliyetleri Apple marka ürünlerin servis hizmetlerine yönelik olan firma ayda 10.000’den fazla kişiye hizmet vermekteydi. Ancak Apple Türkiye firma ile olan sözleşmesini hiç bir gerekçe olmadan sonlandırınca ESC Teknoloji’de faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Bu karar sonucu çalışanların yasal hakları ödenerek 54 kişi işten çıkarıldı. Apple Türkiye şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı ancak ESC Türkiye hem Ulusal hem Uluslararası mahkemelerde gerekli başvuruları yaptığını açıkladı.

Eğer siz de işten çıkartılan 54 kişinin yanında olmak istiyorsanız #AppleTürkiyeMağduruyuz hastagine tweet atabilirsiniz.

iPhone SE 2020 bugün tanıtılabilir!

Geçtiğimiz hafta Çin’e 7 milyon dolar bağışlamıştı!

Apple CEO’su Tim Cook, Çin’in Facebook’u olarak bilinen Weibo’da yeni bir paylaşımda bulundu. Cupertino şirketinin şu anda Çin’in Corona virüsü karşısındaki çabalarına yaptığı bağışları iki katına çıkardığını ve yaklaşık 7 milyon dolar olduğunu duyurdu. Şirket daha önce ABD’de ve uluslararası düzeyde COVID-19’a karşı savaşan çeşitli gruplara 15 milyon dolardan fazla bağışta bulunmuştu.

Yapılan açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz.

Apple Türkiye