Facebook Messenger Windows ve macOS için çıktı!

Facebook Messenger

Windows ve macOS için geliştirilen Facebook Messenger uygulaması bugün mağazalardaki yerini aldı. Bakalım uygulama bizlere neler sunuyormuş?

Corona virüsü salgınından dolayı insanlar eşleri, dostları ve akrabaları ile görüşmek için teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor. Bu dönemde gizlilik konusunda her ne kadar kötü bir deneyim sunsa da Zoom uygulamasının yıldızı parlamıştı. Şimdi ise sosyal medya devi Facebook Messenger uygulaması ile karşımıza çıktı.

Zoom nedir? Nasıl kullanılır? Güvenli mi?

Web sürümünden bağımsız bir uygulama olarak çalışan Messenger, Windows ve macOS için ücretsiz olarak çıkışını gerçekleştirdi.

Windows için Microsoft Store ve macOS için ise Mac App Store‘da yayınlanan uygulama ile Messenger’ın web sürümünde ne yapıyorsanız hepsini daha akıcı ve hızlı bir şekilde uygulama ile gerçekleştirebiliyorsunuz.

Facebook Messenger

Messenger’ın masaüstü uygulaması ile dilerseniz arkadaşlarınız ile mesajlaşabilir, dilerseniz dosya alışverişi yapabilir, dilerseniz de görüntülü ve sesli görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca mesajlaşma esnasında aynı WhatsApp’ta olduğu gibi arkadaşlarınıza Sticker da gönderebilirsiniz.

Türkiye corona virüsü vaka sayısı – 2 Nisan 2020

Oldukça sade ve kullanışlı bir arayüz ile gelen uygulama uzun süredir geliştiriliyordu. Corona virüsü salgınından dolayı uygulamanın geliştirilme süreci hızlandırılmış ve insanların görüşmelerini daha kolay yapabilmesi için yayınlanmış olabilir.

Messenger’ın Windows uygulamasını buradan ve macOS uygulamasını ise buradan indirebilirsiniz. Eğer evden çalışmaya geçiş yaptıysanız ve PC başında vakit geçirme süreniz arttıysa, Messenger’ın masaüstü uygulamasını kullanarak tarayıcınızın gereksiz olarak güç ve RAM tüketmesinin önüne geçebilirsiniz.