İşte App Store’dan Kaldırılacak Olan Kategori

appstoreon

Uygulamaları ve Oyunları ücretsiz ya da belirli fiyatlarla alabildiğiniz App Store uygulama marketinden bir kategorinin kaldırılması için karar alındı.
iOS işletim sistemi için uygulama ve oyun indirme marketi olan App Store için yeni bir karar alında. Belirlenen karar ile App Store’dan bir kategori kaldırılıyor. Şirket iOS yazılım güncellemeleri içerisinde entegre olarak gelen Antivirüs eklentilerini gereksiz olduğu gerekçesiyle kaldırma kararı aldı.

appstore

 

Cupertino merkezli dünya devi Apple almış olduğu bu kararı sosyal medya hesapları ve resmi blogunda kullanıcıları için paylaştı.Şirketin bu konuda ki açıklaması da gayet mantıklı. Apple’a göre 3. parti uygulamaları gereksiz.App Store‘da yer alan Anti-Malware ve Anti-Virüs uygulamalarının iOS 8.2 ve sonrası için gereksiz olduğunu dile getiren şirket bunların kullanıcıları yanılttığını ve haksız kazançlara teşvik ettiğini bildirdi.Açıklamasının sonunda kategorinin uygulama kütüphanesinden silineceğini söyledi. Şirket bu kararı daha önceden de almış ve fakat ertelemişti.Kararın uygulanması için de iOS 8.3’n Beta sürümlerinin beklendiği açıklandı.

İnternet Bağımlılığıyla İlgili Şikâyetler Arttı