Amerikan ordusu HoloLens’e para harcamaya devam ediyor

Microsoft HoloLens

Microsoft HoloLens başlıklarına 20 milyar dolardan fazla para veren Amerikan ordusu, bu başlıkları kullanabilmek için para harcamaya devam ediyor.

Söz konusu VR ve AR başlıkları olduğunda akla ilk gelen sektör eğlence sektörü olsa da aslında savunma sanayii alanında da bu gözlüklere önemli yatırımlar yapılıyor. Bunun en önemli örneklerinden biri Amerikan ordusunun Microsoft Hololens’lere yaptığı yatırım. Hatırlarsanız Amerikan ordusunun bu VR/AR başlıklarına 22 milyar dolarlık dev bir yatırım yaptığını daha önce sizinle paylaşmıştık. Amerikan askerleri tarafından kullanılmaları için ABD ordusu tarafından satın alınan bu VR/AR başlıklarının sağlıklı çalışmaması, tepkileri beraberinde getirmiş, hükumet içinden bazı isimler bu yatırımı bir israf olarak değerlendirmişti.

Microsoft ile imzaladığı 10 yıllık anlaşmanın sonuçları sebebiyle eleştirilen Amerikan ordusu, 22 milyar dolar bağladığı bu projeyi kurtarmak için bir kez daha kesenin ağzını açtı. Amerikan Kongresi, bu başlıklardaki sorunların giderilmesi için orduya 40 milyon dolarlık bir bütçe ayrılmasına onay verdi. 700 yeni Hololens başlığı almak için ordunun yaptığı 400 milyon dolarlık bütçe artışı talebini ise reddetti.

Microsoft Hololens

Hatırlayacağınız gibi 2018 yılında Amerikan ordusu, Microsoft’tan AR gözlükleri satın almak için yaklaşık yarım milyar dolar harcamış, daha sonra ise savaş alanında kullanılacak şekilde tasarlanan AR gözlükleri üretmesi için Microsoft ile 22 milyar dolarlık 10 yıllık bir anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşma kapsamında geliştirilecek AR gözlükleri, Amerikan askerleri tarafından savaş alanında kullanılacaktı. Ancak daha sonra fark edildi ki sahada bu gözlüklerin kullanılması, askerler için ciddi sorunlar yaratıyordu. Bu yüzden mevcut haliyle bu başlıklar hiç bir işe yaramıyordu. Şimdi asıl merak edilen, 40 milyon dolarlık bu yeni bütçeyle yapılacak değişikliklerden sonra ortaya çıkacak 2.0 sürümünün işe yarayıp yaramayacağı.

İnsanlar artık Apple’da çalışmak istemiyor