Thyssenkrupp HoloLens ile yeni bir çağ başlatıyor

hololens

#İŞBİRLİĞİ

Alman thyssenkrupp HoloLens ile başta yaşlılar ve engelliler olmak üzere müşterilerinin hayatını kolaylaştıracak çok faydalı bir projeye başladı. VR ve AR teknolojileri sadece birer eğlence olmaktan çıkıp, insanların hayatını değiştirmeye başladı.

Evinize bir eşya ya da cihaz almak istediğinizde, dekorasyonda değişiklik yapmak istediğinizde yapacağınız bu değişikliklerin sonunda nasıl gözükeceğini tahmin etmek gerçekten zordur. Ne kadar ölçüp biçseniz de hayal ettiğinizle sonunda olan arasında ciddi farklar olması olasıdır. Bu sorunu sadece evlerde değil her türden mekana yeni bir öğe eklerken yaşayabilirsiniz. Neyse ki artık teknoloji bu problemi gerçekçi bir şekilde ortadan kaldıracak seviyeye gelmek üzere.

hololens 2

Bazı şirketler VR (Virtual Reality – Sanal Gerçeklik) ve AR (Augmented Reality – Artırılmış Gerçeklik) teknolojilerini kullanarak müşterilerin aldıkları ürünlerin mekanlara uygulanmış hallerini önceden görülebilmesini sağlıyor. Bu şirketlerin en önde gelenlerinden biri olan thyssenkrupp HoloLens kullanarak müşterilerinin hayatını kolaylaştırmaya başladı bile.

Almanya’nın en büyük endüstri devlerinden biri olan thyssenkrupp bahsettiğimiz soruna çözüm olarak Microsoft’un HoloLens adlı üst düzey teknolojisini kullanıyor. Microsoft, AR ve VR’ı bir araya getirip buna Karma Gerçeklik adını vermiş. HoloLens de bu karma gerçekliği son kullanıcıya ulaştıran özel başlığın adı. thyssenkrupp, Microsoft ile iş birliğine girerek HoloLens karma gerçeklik cihazlarını özelleştirilmiş ev çözümlerini müşterilerine ulaştırmak için kullanacak. Pek bu iş birliği tam olarak nasıl olacak?