Microsoft HoloLens Türkiye’de Satışa Çıkıyor! İşte Fiyatı!

1b087c52 4032 48bf 914d be5d9cb25775

Microsoft Hololens’i ülkemizde satışa sunuyor. Arttırılmış gerçeklik kaskı olan Hololens çok yüksek bir fiyattan satışa çıkacak. Oldukça özel yeteneklere sahip olan kaskın detaylarına ve ülkemizdeki satış fiyatına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Amerikan teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz yıllarda HoloLens adında arttırılmış gerçeklik kaskını tanıtmıştı. Klasik VR başlıklardan ve diğer AR çözümlerinden daha farklı olan HoloLens, uzay araştırmalarından otomobil geliştirmeye kadar pek çok alanda kullanılıyor. Dış dünya ile bağlantınızı kesmeyen kask, gördüğünüz görüntülerin üzerinde yeni görüntüler bindirerek çalışmakta. Çok yüksek işlem gücüne, özel sensörlere ve yenilikçi ekran teknolojilerine sahip olan kaskı NASA Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kullanıyor. Farklı araç üreticileri araçlarını geliştirirken, bazı araştırmacılar da tıp sektöründe kullanıyor.

Microsoft HoloLens Türkiye’de!

Son kullanıcı için de satışta olmasına rağmen fiyatı nedeniyle pek ulaşabilir olmayan kaskın Amerika satış fiyatı 3000 ile 5000 dolar arasında değişiyor. Kısa süre önce 10 ülkede satışa çıkan HoloLens, 29 ülkede daha satışa çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bu 29 ülke arasında Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kıbrıs, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, İspanya ve İsviçre de yer alıyor. Ürünün ikinci etapta satışa çıkacağı ülkelere baktığımızda daha çok Avrupa ülkeleri olduğunu görmekteyiz. Net bir satış tarihi olmasa da kısa süre içerisinde Microsoft’un AR kaskı HoloLens 29 ülkede daha satışa çıkarak toplam 39 ülkede erişilebilir olacak.

Microsoft’un Amerika internet sitesinde HoloLens geliştirici versiyonu 3000 dolar, ticari versiyonu ise 5000 dolara satılmakta. Ülkemizdeki resmi satış fiyatı henüz açıklanmasa da ₺15.000 civarında olması bekleniyor.

Sony Mobile, şirketi zarara uğratıyor