Asus kendi HoloLens gözlüğünü yapacak!

asus microsoft hololens

Sanal gerçeklik konusunda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Google, Facebook, Samsung ve Microsoft’tan sonra sıra Asus’a gelmiş gibi duruyor. Microsoft’un önemli partnerlerinden Asus, kendi HoloLens gözlüğünü üretme iddiasıyla gündeme geldi. Asus HoloLens ve detayları haberimizde.

asus-microsoft-hololens

Ekim ayının başında düzenlenen bir etkinlikle karşımıza çıkan HoloLens, şimdiye kadar duyurulan en yenilikçi sanal gerçeklik gözlüklerinden biri olarak karşımıza çıkmıştı. Odanızı ve evinizi bir oyun ortamına çevirme iddiası taşıyan HoloLens, sadece Microsoft tarafından üretilmeyebilir. İddia CNET sitesine ait. CNET’in Asus hakkındaki iddiası ilginç.

Microsoft’un HoloLens isimli sanal gerçeklik yani VR gözlüğü henüz satışa çıkmadı. 2016’nın ilk çeyreğinde yaklaşık 3000 Dolarlık fiyatla satışa çıkması beklenen ürün, ilk etapta sadece geliştiricilere özel olacak. Yeterli içeriğin olmaması ve geliştirici desteğine ihtiyaç duyan ürün, Asus tarafından da özel olarak üretilebilir. Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden olan Asus, özellikle oyun alanında bu ürünü kullanabilir.

Asus’un RoG yani “Republic of Gamers” ürün serisinde yerini alma ihtimali olan HoloLens, VR yani sanal gerçeklik alanında yaygınlaşması için Asus tarafından da üretilebilir. Böylece Asus, oyun donanımları konusunda dev rakiplerinden bir adım önde olabilir. Tabii HoloLens’in gelişimine sağlayacağı katkı düşünüldüğünde, bu Microsoft için de faydalı bir anlaşma olacak gibi duruyor. Tabii şimdilik bu bilgi netlik taşımıyor. Asus veya Microsoft tarafından resmi bir duyuru yapılmış değil.

Microsoft’un Yüzü Surface Pro 4 İle Gülecek