Amerikalılar Haberleri TikTok’tan Alıyor

TikTok'un bilgi topladığı ortaya çıktı

ABD hükumetinin tüm çabalarına rağmen TikTok, ABD’de yaygın olarak kullanılmaya devam ediyor. Dahası Amerikalılar artık haberleri TikTok’tan alıyor.

Bildiğiniz gibi TikTok bugün artık internet aleminin en popüler uygulamalarından birine dönüşmüş durumda. Çin merkezli ByteDance şirketinin sahibi olduğu uygulama, özellikle gençler arasında son derece popüler. Ancak bu uygulamayı kullananlar sadece gençler değil. Dahası bu uygulama sadece eğlenceli videolar paylaşmak için de kullanılamıyor. Aksine pek çok kişi artık dünyada ne olup bittiğini TikTok’tan öğreniyor. Özellikle Amerikalılar için bu uygulama başlıca haber kaynaklarından birine dönüşmüş durumda. Nitekim bu uygulamanın bir süredir Amerika’nın radarında olmasının başlıca sebeplerinden biri de bu. Çünkü Amerikalılar bugün haberlerinin büyük bölümünü, Çin çıkışlı bir uygulamadan alıyorlar.

TikTok

Bloomberg tarafından paylaşılan yeni bir araştırmaya göre bugün artık Amerikalıların yüzde 17’si haberlerini düzenli olarak TikTok’tan alıyor. 2020’ye kıyasladığında bu oranın beş katına çıkmış olması dikkat çekiyor. Haberleri bu uygulama üzerinden öğrenen bu yüzde 17’lik kesimin büyük bir bölümünü 18-29 yaş aralığındakiler oluşturuyor.

Amerikan hükumetinin uygulamayı yasaklamaya çalıştığı bir döneme ABD vatandaşlarının bu uygulamadaki haberlere güveninin daha da artması ABD için de endişe verici bir tablo ortaya koyuyor. Zaten ABD’li politikacılar da sık sık bu duruma dikkat çekiyor. Çünkü artık ABD’de bilgi akışının önemli bir kesimi ABD’nin kontrolünden çıkmış durumda. Tabii bu durum yönetim tabakasının pek hoşuna gitmiyor. Bunun topyekün bir yasakla sonuçlanıp sonuçlanmayacağını bekleyip gireceğiz. Ancak şimdilik gidişat o yönde.

Amazon Prime Day İndirim Günleri Ekim Ayında Tekrarlanacak