BeReal söylendiği kadar popüler olmayabilir

BeReal

Şu anda en çok indirilen uygulamalar arasında üst sıralarda yer alan BeReal, etkileyici indirme sayılarına rağmen düşünüldüğü kadar popüler olmayabilir.

Son dönemde hızla popülerliği artan sosyal medya uygulamalarından söz ettiğimizde genelde TikTok’tan söz ediyoruz. Ancak son dönemde popülaritesini hızla arttıran tek sosyal medya uygulaması TikTok değil. 2020 yılında hayatımıza giren, Fransa çıkışlı sosyal medya uygulaması BeReal da son dönemde en çok indirilen uygulamalar arasında yer alıyor. Uygulamanın dünya genelinde gördüğü ilgi, yakında Instagram ve Facebook gibi sosyal medya devlerinin güçlü bir rakibi daha olacağını düşündürüyor. Peki ama Fransa çıkışlı uygulama gerçekten düşünüldüğü kadar popüler mi?

Yayınlanan son veriler, bu sorunun cevabının “hayır” olduğunu gösteriyor. Çünkü her ne kadar BeReal milyonlarca indirmeye ulaşmış olsa da, uygulamayı indiren kullanıcıların küçük bir kısmı uygulamayı uzun bir süre aktif şekilde kullanmaya devam ediyor. Bu da uygulamanın günlük aktif kullanıcı sayısının Instagram ya da TikTok gibi popüler uygulamaların çok arkasında kalmasına sebep oluyor.

bereal 2

BeReal, sadece bu yıl 53 milyon indirmeye ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Uygulama, en çok indirilen sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor. Elbette bu başarıyı küçümsememek gerekiyor. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi indirme sayısı, uygulamanın günlük aktif kullanıcı sayısını doğru şekilde yansıtmıyor. Sensor Tower tarafından paylaşılan verilere göre, 2022’nin üçüncü çeyreğinde BeReal’ı indiren Android kullanıcılarının sadece yüzde 9’u uygulamayı günlük olarak kullanıyor.

1.2 milyar dolarlık MetaVerse evreni hayalet şehre döndü