XDefiant Sunucuları Kapanacak mı? Ubisoft Açıkladı

XDefiant

Concord’dan sonra XDefiant’ta havlu mu atıyor? Ubisoft, son dönemde oyuncu çekmekte zorlanan oyununun akıbetini açıkladı.

Ücretsiz shooter/arena oyunları son dönemde epey popüler hale geldi. Bu yüzden oyun şirketleri bu alanda yeni oyunlar üretmeye devam ediyor. Ancak bu oyunlardan pek azı başarılı olabiliyor. Daha birkaç hafta önce, büyük umutlarla çıkan Concord’un daha ikinci hafta havlu attığına şahit olduk. Milyonlarca dolar harcanarak geliştirilen oyun o kadar az oyuncu çekti ki stüdyo ikinci haftada sunucuları kapatma kararı aldı ve oyuncuların paralarını iade etti. Concord’un kapatılmasının ardından bu kez XDefiant için benzer haberler duymaya başladık.

Aslında Concord’un aksine XDefiant gayet iyi bir çıkış yapmıştı. Mayıs ayında çıkan oyun, ilk çıktığı dönemde kayda değer bir oyuncu sayısına ulaşmayı başardı. Ancak aylar geçtikçe oyuncu sayısı gitgide azaldı. Bu yüzden son günlerde Ubisoft’un oyunu sonlandırabileceği konuşuluyordu. Ancak Ubisoft bu hafta bir açıklama yayınlayarak bu iddiaları yalanladı.

XDefiant

XDefiant’ın söylendiği gibi kötü bir durumda olmadığına vurgu yapan Ubisoft, oyunu daha da geliştirmek ve hataları gidermek için Ubisoft’ta bir ekibin çalışmaya devam ettiğini açıkladı. Dahası stüdyo önümüzdeki dönemde yeni içerikler ve yeni etkinliklerle bu oyunu canlı tutmaya kararlı görünüyor.

İddiaların aksine oyunun yakın bir zamanda kapanmayacağını belirten Ubisoft, bununla da kalmayıp oyun için hazırladıkları yol haritasını paylaştı. Şu anda 2. sezonunda olan XDefiant için her sezon üç yeni harita, üç yeni silah ve yeni bir oyuncu sınıfı sunulmaya devam edecek.

Samsung Galaxy S25’in Tanıtım Görselleri Sızdırıldı