TikTok’tan yok artık dedirtecek başarı

TikTok sahibi ByteDance, uygulamasının yapay zekasını satmaya başladı

Yapılan bir araştırmaya göre, Birleşik Krallık ve ABD’deki sosyal medya kullanıcıları YouTube’dan çok TikTok’ta vakit geçiriyor.

TikTok’tan yok artık dedirtecek başarı. Uygulama izleme firması App Annie‘den elde edilen veriler, TikTok için uygulamalarda kullanıcı başına harcanan ortalama sürenin daha yüksek olduğunu ve yüksek düzeyde katılım olduğunu gösteriyor.

Sosyal medya paltformu TikTok akış ve sosyal ortamı alt üst eden bir popülerliğe sahip. Ancak, YouTube genel olarak çok daha fazla kullanıcıya sahip olduğu için harcanan toplam süre açısından (kullanıcı başına değil) en üst sırada yer almaktadır.

Google’ın sahip olduğu video devi YouTube’un aylık yaklaşık iki milyar kullanıcısı varken, TikTok’ta bu sayı 2020’nin ortalarında yaklaşık 700 milyon civarındaydı.

TikTok'tan yok artık dedirtecek başarı

Uygulama analizinde uzmanlaşmış olan App Annie’nin raporundaki “harcanan zaman” metriği yalnızca Android telefonları kapsıyor ancak TikTok’un önemli bir uygulama olduğu Çin’i içermiyor.

TikTok’tan yok artık dedirtecek başarı

İngiltere’de TikTok’un Haziran 2020’de YouTube’u geride bıraktığını ve o zamandan beri liderliğini koruduğunu gösteriyor. ABD’de TikTok ve YouTube, TikTok Nisan 2021’de zirveye çıkmadan önce geçen yılın sonlarında birçok kez yer ticareti yaptı.

Sosyal medya, iletişim, fotoğraf, video ve eğlence uygulamaları arasında TikTok, 2020’den bu yana dünya çapında en çok indirilen sosyal medya uygulaması olarak yer alıyor. Geçen yıldan bu yana tüketici harcamalarında en üst sırada yer almak için YouTube ile rekabet ediyor.

İşte dünyanın en güçlü akıllı telefonu!