Amazon zam için düğmeye bastı!

Amazon zam

Amazon, emek uygulamalarına yönelik eleştiriler ve zorlu bir sendika savaşı nedeniyle ABD’deki saatlik çalışanların ücretlerini artırmak için yaklaşık 1 milyar dolar harcadığını açıkladı.

Amazon zam için düğmeye bastı! Artış, çoğu ön hat depo ve nakliye çalışanı için başlangıç ​​ücretini saat başına 19 doların üzerine çıkarırken, yerine getirme ve başka yerlerdeki ödeme saatte 16 dolara yükselecek. Şirketin asgari ücreti saat başına 15 dolarda kalacak.

Amazon zam

Amazon ayrıca, “Her Zaman Öde” programını tüm çalışanlarına genişleterek, ayda bir veya iki kez normal ücret yerine, istedikleri zaman uygun ücretlerinin %70’ine kadar herhangi bir ücret ödemeden erişmelerine olanak tanıyor. Ayrıca, çalışanların 12-14 aylık eğitimden sonra mühendislik rollerine ilerlemelerini sağlayan yeni bir geliştirme programı ekledi.

Amazon zam için düğmeye bastı!

Amazon zam

Amazon, toplamda 1,5 milyonun üzerinde iş gücüyle Walmart’tan sonra ABD’deki en büyük ikinci işveren. Bunların çoğu depolarda veya teslimatta saatlik çalışanlar veya Whole Foods ve Amazon Fresh’de perakendeci işçiler. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’na göre ABD’de ortalama saatlik ücret 32,36 dolar ve “ulaşım ve depolama” kategorisinde 28,10 dolar.

Amazon zam

Bu yılın nisan ayında, bir Staten Island tesisindeki 8.000’den fazla işçi sendikalaşmaya oy verdi ve Amazon yeniden oylama için ilk itirazını kaybetti. Ayrıca, bir kasırga sırasında altı işçiyi öldüren ölümcül bir depo çöküşüne ilişkin bir Meclis komitesi soruşturmasıyla karşı karşıya. Geçen Haziran ayında, panel Amazon’u dahili bir incelemeyle ilgili önemli belgeleri teslim etmeyi reddederek soruşturmayı “engellemekle” suçladı. Bakalım Amazon zam işlemleri için somut adımlar atmaya devam edecek mi?

Google Lens için dil desteği genişletiliyor