Meta ekonomik kriz için yeni formüller arıyor

Meta bünyesinde beklenmeyen işten çıkarım!

Diğer birçok sektörde olduğu gibi, teknoloji sektörü de bu yıl küresel ekonomik yavaşlamanın baskısını hissediyor.

Meta ekonomik kriz için yeni formüller arıyor. Meta da bundan nasibini aldı. Mayıs ayındaki raporlar, şirketin bu yıl yeni işe alım oranını yavaşlatacağını öne sürmüştü. Şimdi, Bloomberg, Meta’nın tüm işe alımları askıya aldığını bildiriyor.

CEO Mark Zuckerberg’in ayrıca personele yolda daha fazla yeniden yapılanma ve küçülme olabileceğini söylediği söyleniyor. Zuckerberg’in çalışanlara verdiği demeçte, “Ekonominin şimdiye kadar daha net bir şekilde istikrara kavuşacağını ummuştum, ancak gördüğümüz kadarıyla henüz öyle görünmüyor, bu yüzden biraz muhafazakar bir şekilde planlamak istiyoruz” dedi.

Meta işte çıkarımlara son hız devam ediyor

Bloomberg’e göre şirket, ekiplerinin çoğu için bütçeleri azaltmayı planlıyor. Zuckerberg’in personel sayısı kararlarını ekip liderlerine bıraktığı söyleniyor. Önlemlere, insanları diğer ekiplere taşımak ve ayrılan kişilerin yerine yenilerini almamak dahil.

Meta ekonomik kriz için yeni formüller arıyor

Zuckerberg temmuz ayında “Planımız, gelecek yıl boyunca personel sayısını istikrarlı bir şekilde azaltmak. Birçok ekip küçülecek, böylece enerjiyi diğer alanlara kaydırabiliriz ve liderlerimize ekipleri içinde nerede ikiye katlanacaklarına, yıpranmayı nerede dolduracaklarına ve ekipleri nerede yeniden yapılandıracaklarına karar verme yetkisi verdim.” demişti.

MetaVerse

Bir kazanç raporunda Meta, Nisan-Mayıs çeyreğinde gelirinin yıllık bazda yüzde bir düştüğünü açıkladı. Şirket ilk kez gelirlerinde düşüş bildirdi.

Meta işte çıkarımlara son hız devam ediyor

İşe alımların dondurulması haberi, Meta’nın resmi işten çıkarmalar yapmak yerine sessizce bazı işçileri kapıdan çıkardığını öne süren geçen haftaki bir raporla bağlantılı. Temmuz ayında, şirketin olası bir küçülme öncesinde ekip başkanlarından “düşük performans gösterenleri” belirlemelerini istediği ortaya çıktı. Şirketin, müteahhitleri kesmek ve Meta Reality Labs bölümündeki bazı projeleri azaltmak gibi diğer cephelerde maliyetleri düşürdüğü söyleniyor. Bildirildiğine göre bunlar çift kameralı bir akıllı saat içeriyordu.

Google arama sonuçları için yeni güncelleme