Amazon şirketi hakkında şok iddia!

Amazon, dünya çapında Visa ödemelerini kabul edecek

ABD, New York Valisi Kathy Hochul’un çarşamba günkü basın açıklamasına göre, New York Eyaleti İnsan Hakları Birimi, hamile veya engelli işçiler tarafından talep edilen makul değişiklikleri yerine getirmediği için Amazon’a şikayette bulundu.

Amazon şirketi hakkında şok iddia! Şirketin işçilere kolaylık sağlanması konusunda anlaştıkları durumlarda bile, şikayet, yöneticilerin onları yapmamaları gereken işleri yapmaya yine de zorlayacaklarını iddia ediyor.

Amazon şirketi

Basın bülteninde listelenen bir örneğe göre, hamile bir işçi, 25 kilo üzerindeki kutuları kaldırmak gibi yorucu faaliyetlerden kaçınmak için bir talepte bulundu. Amazon talebi onayladı, ancak işçinin yöneticisinin buna uymayı reddettiği iddia edildi ve Amazon, dahili şikayetlere rağmen yine de bir müdahalede bulunmadı. Basın açıklaması, işçinin nihayetinde yaralandığını ve Amazon’un yaralanmayı karşılamamasından sonra ise ücretsiz izne ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

Amazon şirketi

İşçilerin kolaylaştırma taleplerinin reddedildiğine dair başka iddialar da da var. Hochul tarafından paylaşılan başka bir örnekte, Amazon’un dahili Konaklama Danışmanı, bir çalışanın uyku programını etkileyen bir engellilik nedeniyle programını değiştirmesini tavsiye etti.

Amazon şirketi hakkında şok iddia!

Yönetici, çalışanın programını değiştirmeyi reddettiğinde (işçi zaten işleri yürütmek için başka bir iş arkadaşıyla vardiyalarını değiştirmiş olmasına rağmen), Konaklama Danışmanının yeterli tıbbi belge olmadığını söyleyerek tavsiyesini değiştirdiği iddia edildi. Açıklamaya göre danışman, talebi ilk kez onaylamadan önce belgeleri çoktan  almıştı.

Amazon şirketi

Şikayetleri değerlendiren New York Eyaleti İnsan Hakları Birimi, duruşma yapmak için olası bir neden olup olmadığını araştıracak.

Sonuca bağlı olarak, Amazon’un makul düzenleme talepleri etrafında “ayrımcı davranışlarını durdurması” ve “ayrımcılık yapmayan politikalar benimsemesi” ve insan hakları yasalarına ilişkin eğitimler uygulaması gerekebilir. Şirket ayrıca para cezaları ve cezalarla karşı karşıya kalabilir.

Samsung elektrikli otomobil konusunda çekimser