Apple’dan Çarpıcı Açıklama!

Apple and Tidal

Apple hakkında son zamanlarda, pek çok yayın organınca ortaya atılan iddia, boş çıktı. Şirket, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Birkaç ay önce  Wall Street Journal, Apple’ın müzik servisi Tidal’ı satın almak üzere olduğunu ve anlaşmanın resmiyete kavuşması için birkaç küçük pürüz olduğunu iddia etmişti. Büyük Elma, Jay-Z’nin sahibi olduğu Tidal’ı satın almak gibi bir niyeti olmadığını duyurdu. 1969’da doğan Rap Şarkıcısı Jay-Z, pek çok meslektaşının aksine, pek çok finansal atılıma imza atıyor. Net serveti 520 milyon dolar civarında olan Jay-Z; 21 Grammy ödülüne hak kazanırken, pek çok albümü de 100 milyon kopya satışını aştı.

Tidal ise piyasaya sürüldüğü ilk zamanlardaki karını sürdüremiyor. 2015 senesinde, popüler uygulama Jay-Z’ye 28 milyon dolar zarar ettirdi.

Apple

Yine de, satın alımından vazgeçilen söz konusu uygulamanın 4.5 milyona yakın abonesi bulunuyor. Apple’ın bu şirketi satın alması akılcı bir hamle olabilirdi. Hali hazırda Music App ve Spotify ile büyük paya sahip olan şirket, Tidal ile gücünü katlayabilirdi.

Şirketin Music Bölümünün Üst Düzey Yöneticisi Jimmy Iovine, “Ne şimdi, ne de yakın zamanda herhangi bir müzik uygulamasını satın alma planımız yok.” ifadelerini kullandı.

İddialara göre (New York Times ve Wall Street Journal’ın haberlerine göre), Amerikalı şirket kendisine çıkarılan fiyatı beğenmemiş ve Tidal’ın hali hazırda, zarar elde ettiğini vurgulamış.

Apple iPhone 7 Çok Daha Güçlü Pillerle Donatılacak!