BlackBerry Polise İstediği Bilgiyi Veriyor

blackberry mali durum

Apple ve FBI tartışmasının gündemde düşmediği şu günlerde BlackBerry hakkında çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Birçok teknoloji şirketi kullanıcılarının mahremiyetini korumak için hükümeti karşısına alırken, Kanadalı telefon üreticisi polise istediği tüm bilgilere veriyor. Üstelik bu uygulama yıllardır devam ediyor olabilir.

Kanadalı telefon üreticisi BlackBerry, son yıllarda rakiplerinin gerisinde kaldı. Şirket hızla değişen akıllı telefon pazarına ayak uyduramadı ve bunun sonucu olarak satışlar önemli darbe aldı. Ancak bu zor zamanlarda bile Kanadalı telefon üreticisinin rakiplerine karşı koruduğu bir üstünlüğü vardıki, o da telefonlarının güvenliğiydi. Ancak ortaya çıkan yeni bilgiler, BlackBerry telefonların zannedildiği kadar güvenilir olmayabileceğini ortaya çıkardı.

blackberryon

Kanada polisinin suçlular tarafından kullanılan telefonlara rahatlıkla erişebildiğini fark eden Vice News’in bu olayı derinlemesine araştırması, BlackBerry hakkında inanılmaz bir bilgiyi ortaya çıkardı. Apple ve Microsoft gibi şirketler kullanıcılarının mahremiyetini korumak için hükümetle karşı karşıya gelmeyi göze alırken, Kanadalı telefon üreticisi polise tüm telefonlarına rahatlıkla erişebileceği bir anahtar vermiş durumda. Üstelik bahsi geçen dava 2010 yılında yaşanmış. Yani Kanadalı telefon üreticisi yıllar önce polise tüm telefonlarına erişim için gerekli anahtarı vermiş durumda. Elbette polis bu anahtarı sadece gerekli durumlarda suçlulara karşı kullanıyor ama yine de bu bilginin ortaya çıkması şirkete büyük zarar verebilir.