Yüzlerce Amazon Prime Video orijinali ücretsiz oluyor

the wheel of time

Amazon Prime Video’nun orijinal dizi ve filmleri arasından yüzlerce dikkat çekici yapım çok yakında kullanıcılara ücretsiz olarak sunulacak.

Sayıları hızla artan dijital platformlar ve abonelik servisleri arasında en dikkat çekici platformlardan biri olan Amazon Prime, kısa süre öncesine kadar özellikle Türkiye’de en cazip platformlardan biri olarak görülüyordu. Çünkü Netflix gibi platformlarda aylık aboneliğin 100 TL’ye yaklaştığı bu günlerde Amazon Prime hala 7.90 TL abonelik ücretini kılıyordu. Ancak dijital platform pazarındaki son kale de yıkıldı ve Prime da Türkiye’deki abonelik ücretlerine zam yaptı. Prime Video servisini de içeren Prime aboneliğinin yeni aylık ücreti 39 TL olarak belirlendi.

Amazon Prime’a gelen bu yüzde 400’lük zam kullanıcıları üzmüş olsa da bugün Amazon cephesinden gelen bir haber bu üzüntüyü bir nebze yumuşatabilir. Çünkü bu zam yüzünden Prime aboneliğini iptal etme kararı alanlar varsa, Prime üyelikleri olmadan da pek çok Prime Video orijinaline ücretsiz olarak erişebilecekler. Çünkü Amazon, çok yakında yüzden fazla Prime Video orijinalini ücretsiz erişime açacak.

Amazon Prime Video yeniden tasarlandı!

Bildiğiniz gibi Amazon’un tek dijital platformu Prime Video değil. Bunun yanı sıra şirketin Amazon Freeve adını taşıyan bir dijital platformu daha bulunuyor. Prime Video’nun aksine Freeve’de içerikler kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor. Reklam gelirleriyle dönen bir platform olan Freeve, içerik sayısını arttırmaya devam ediyor. Çok yakında yüzden fazla Prime Video orijinalinin Freeve’ye eklenmesiyle birlikte, platformdaki içerik sayısı daha da artacak. Bu vesileyle kullanıcılar da Prime Video içeriklerine ücretsiz erişme şansı yakalayacaklar.

Bu yüzden fazla Prime Video orijinali Freeve’ye bir anda eklenmeyecek. Bunun yerine bütün yıla yayılacak şekilde kademeli olarak Freeve’ye gelecek. Bu içeriklerin hangileri olacağı tam olarak bilinmiyor. Ancak The Summer I Turned Pretty, The Wheel of Time, Late Night, Troop Zero ve Reacher gibi popüler yapımların da Freeve’ye geleceği söyleniyor.

Meta yapay zeka yarışında arkada kaldığı için panikliyor