Amazon, Netflix’e rakip oluyor

amazonprime

İçerik servislerini geliştirmek için her fırsatı değerlendiren Amazon şimdi de Netflix’e rakip olmak üzere önemli bir adım attı.

Daha önce, bir gün içinde hızlı kargo servisi sunan Amazon Prime’a yıllık abone olanların kullanabildiği stream video servisi artık Amazon Video ismiyle ve aylık abonelik sistemiyle herkesin kullanımına açılacak. Böylece, Netflix gibi, isteyen herkesin aylık abonelik ücreti ödeyerek Amazon’un seçtiği dizi, film ve belgesel gibi video içeriklere ulaşabilecek olan kullanıcılara Netflix’in karşısında yeni bir alternatif sunulmuş olacak.

maninhighdsad

Video için aylık abonelik ücreti 8.99 dolar olarak belirlendi, ki bu fiyatın da Netflix ile rekabet etmek için kasten düşük tutulduğu düşünülüyor. Netflix’in abonelik ücreti ise 9.99 dolar. Ayrıca, kullanıcılar ayda 2 dolar daha fazla vererek, 10.99 dolar karşılığında Video yanında Prime abonesi de olabilecekler. Böylece Amazon üzerinden sipariş ettikleri ürünler bir gün içinde ellerinde olacak.

Amazon, video servisinin gelişimine büyük önem veriyor ve sadece diğer dizi ve şovları değil, kendi ürettiği orijinal şovları da yayınlıyor. Bu noktada Amazon yapımı olan The Man In The High Castle ve ünlü otomobil programı Top Gear büyük ilgi görüyor. Aylık abonelik sistemiyle Amazon’un video içerik müşterilerinin daha da artması bekleniyor ve artan gelirlerle birlikte Amazon’un yeni orijinal şovları yayına alması da büyük ihtimal olarak görünüyor.

 

Apple, FBI’ın İsteğini Bir Kez Daha Reddetti