Amazon Prime uygulaması zam alıyor

Amazon Prime uygulaması zam alıyor

Amerikalılar, yıllar boyunca Amazon Prime uygulamasında birden fazla fiyat artışıyla uğraşmak zorunda kaldılar, ancak Kanadalılar bu durumla karşılaşmıyordu. Şimdi bu durum değişiyor. İşte detaylar.

ABD’nin komşusu Kanada Amazon Prime uygulamasının 2013’te piyasaya sürülmesinden bu yana aynı ayda aylık olarak düşük ücretler ödüyordu. Ancak bu durum artık Kanada için de değişiyor. MobileSyrup, Amazon Kanada’nın Prime fiyatlarını yükselttiğini duyurdu. Amerikalılar aynı hizmet için ayda 15 dolar veya yılda 139 dolar ödüyor. Bu da Kanada’da uygulamanın oldukça ucuz olduğu anlamına geliyor.

Amazon Prime uygulaması zam alıyor

Şu anda mevcut Prime kullanıcıları, fiyat artışını 13 Mayıs’tan sonraki bir sonraki yenilemelerinde görecekler. Yeni müşteriler zaten daha yüksek oranları ödemek zorunda kalacaklar. Prime Students üyeleri ayrıca önceki 4 $ yerine ayda 5 dolar ödemek zorunda kalacaklar.

Amazon Prime uygulaması zam alıyor

Amazon da fiyat artışı ile ilgili zam açıklaması yaptı. Şirket yaptığı açıklamada, hızlı sevkiyat, daha büyük bir Prime Video kataloğu ve Müzik ve Prime Oyun gibi avantajları arasında “Prime’ye yoğun yatırım yapmaya devam ettiğini” söyledi. Diğer bir deyişle Yüzüklerin Efendisi serisini ve diğer içerikleri sunmak şirkete çok pahalıya mal oluyor. Amazon ile aynı fikirde olsanız da olmasanız da, filmlere ve TV şovlarına yaptığı agresif harcamalar göz önüne alındığında, şirketin daha önce fiyatları artırmamış olması neredeyse şaşırtıcı. Özellikle Netflix’in ciddi popülerliği karşısında tüm yayın akış devleri kendi bünyelerine bir şeyler katmakla uğraşıyorlar.

iQOO Z6 Pro 5G için yonga seti belli oldu