Amazon Beklentilerin Üzerine Çıktı

Amazon, 'ciddi' depo yaralanmalarının yarısından fazlasından sorumlu bulundu

2024’ün ilk çeyreği için mali sonuçları açıklayan Amazon, analistlerin beklentilerinin üzerine çıktı. Bu yükselişte Prime Video’nun payı büyük.

Söz konusu Amazon gibi pek çok alanda zirveye oynayan dev şirketler olduğunda, Wall Street’in beklentileri epey yüksek oluyor. Bu yüzden şirketlerin bu beklentileri karşılaması da kolay olmuyor. Ancak Amazon bu yüksek beklentilerin bile üzerine çıkmayı başardı. Dün, 2024’ün ilk çeyreği için mali sonuçları açıklayan Amerikalı teknoloji devi, Wall Street beklentilerinin üzerine çıktı.

Şirket toplam gelirini 143.3 milyar dolar olarak açıkladı ki bu da bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 13’lük bir artış anlamına geliyor. Gelirde yaşanan bu artış, hisse başı kazanca da yansıdı. Hisse başı kazanç 31 sentten 98 sente çıktı. Her iki konuda da artış, Wall Street’teki analistlerin beklentilerinden yaklaşık yüzde 15 daha fazlaydı.

Amazon drone teslimatlarına başlıyor

2024’ün ilk çeyreğinde şirket için en yüksek artışı gösteren departmanlardan biri reklam servisleriydi. Hatırlarsanız Amazon, kısa süre önce Prime Video’nun reklamlı bir paketini de kullanıma sunmuştu. Prime Video’dan da reklam geliri elde edilmeye başlanması, şirketin reklam servislerinden elde ettiği geliri kayda değer ölçüde arttırdı. Çünkü departmanın gelirinde yüzde 24’lük bir artış gözlemleniyor. Elbette Prime Video’nun yanı sıra Twitch de reklam gelirlerine büyük katkı sağlıyor.

Şirketin beklentilerin üzerine çıkması, hisselere de yansıdı. Amazon hisseleri dün gelen açıklamanın ardından yüzde 3 değer kazandı. Tüm bunlar şirket için iyi haberler. Ancak bunlarla birlikte bir de kötü haber paylaşıldı ki o da bir sonraki çeyreğin bu kadar iyi geçmeyebileceği. Şirket, 2024’ün 2. çeyreği konusunda beklentilerin çok yüksek tutulmamasını istiyor.

Instagram Algoritmasını Değiştiriyor